Чакат жълтата карта на Марио Жардел

2010-07-29 19:48:00

В Черно море очакват жълтата карта на Марио Жардел. Ако това стане до петък, той ще попадне в селекцията за първия мач от "А“ група срещу "Пирин“ в събота от 18 часа на "Тича“.

"Най-важното е, че Жардел свали килограми, но не е в оптимална физическа форма. Въпреки това може да помага за няколко минути в мачовете. Пипне ли топката два пъти, ще вкара поне веднъж, както стана на двустранната игра в сряда“, заяви Велизар Попов пред медиите.

Треньорът уточни, че е приземил някои футболисти, които е забелязал, че са литнали в облаците след спаринга в Румъния с "Виктория“ (2:2). "В България силите на отборите са изравнени, но някои са по-добри с шампион ски манталитет, характер и мислене. Именно това искам да видя като промяна в поведението на нашите играчи“, допълни Попов.

Последният изрази задоволство, че са играли добър футбол в 8-те контроли и в 7 от тях са превъзхождали съперниците. "Хубавото е, че създавахме много положения, а лошото – че вкарвахме малко от тях и допуснахме груби индивидуални грешки, след които получихме леки голове. В проверките обаче играхме без напрежение, а още във втория кръг в Пловдив ще се види дали ще се представим по същия начин и под напрежение“, каза още Попов. Той призна, че има още да работят в тактически аспект и потвърди, че целта им е завръщане в Европа.

Вашият коментар