Челси продължава да мачка, Арсенал би Болтън

2010-09-11 20:10:00

Отборът на Челси записа четвърта поредна победа от началото на сезона във Висшата лига на Англия

Два от основните претенденти за титлата в Англия "Челси" и "Арсенал" постигнаха поредните си солидни победи от началото на новия сезон. Сините победиха с 3:1 като гости "Уест хем" и продължават да са с пълен актив след четири кръга, докато "артилеристите" се справиха с "Болтън" в домакинството си и след 4:1 отново са на две точки от лидера.

"Челси" задълбочи проблемите на "Уест хем", който записа най-слабия старт на шампионата в историята си. Двубоят на "Ъптън парк" започна по най-добрия възможен начин за момчетата на Карло Анчелоти. Те поведоха в резултата още във 2-ата минута. Тогава Дидие Дрогба изпълни корнер, Майкъл Есиен надскочи защитата на домакините и сглава прати топката неспасяемо в мрежата на Робърт Грийн.

В 18-ата минута преднината на сините вече изглеждаше изключително солидна. Макар и малко случайно, Саломон Калу направи 2:0 след ужасяваща грешки на Робърт Грийн и Матю Ъпсън. Дрогба стреля от пряк свободен удар, вратарят на "Уест хем" се опита да улови топката, но я изпусна. Ъпсън тръгна да я чисти, но я изрита в гърба на Калу и тя се озова в мрежата за 0:2.

"Челси" имаше още няколко добри възможности за трети гол, но Дрогба и Калу ги пропуснаха. Гол на Луиш Боа Морте за "Уест хем" пък беше отменен точно преди почивката. Все пак сините стигнаха до трето попадение в 84-ата минута. Пауло Ферейра центрира отдясно и Есиен отново с глава отбеляза втория си гол. Веднага след това Скот Паркър намали, отбелязвайки първия гол във вратата на Петер Чех този сезон с хубав прехвърлящ удар.

Малко след това Фредерик Пикион можеше да върне интригата, но от един метър с глава на празна врата прати топката в горната греда.

Така "Челси" взе трите точки и продължава да е с две повече от "Арсенал". "Артилеристите" взеха сравнително лесно успеха срещу "Болтън" с 4:1. За "Уондърърс" в този мач игра българският национал Мартин Петров, но той беше сменен след червения картон на Гари Кейхил през втората част.

Защитникът Кошчиелни откри резултата за "топчиите" в 24-ата минута, но точно преди почивката Елмандер изравни след колективна грешка в защитата на домакините.

Новото попълнение Маруан Шамак обаче даде отново преднина на "Арсенал" в 58-ата минута, а шест минути след това Гари Кейхил беше изгонен. Александър Сонг направи 3:1 в 78-ата, а крайното 4:1 оформи Карлос Вела в 83-ата след поредното брилянтно извеждащо подаване зад гърба на защитата.

Грешни стъпки в преследването на челните позиции направиха два от фаворитите за четвъртото място "Манчестър сити" и "Тотнъм". Многомилионната селекция на "гражданите" завърши 1:1 като домакин на "Блекбърн", а лондончани приключиха при същия резултат гостуването си на новака "Уест бромич албиън".

 

Вашият коментар