Червенков пое Севастопол

2010-12-23 09:03:00

Задачата пред треньора, направил Литекс шампион е тежка – да спаси тима от града-герой от изпадане

 

Бившият старши треньор на Литекс Ангел Червенков отново ще работи в чужбина, след като днес беше назначен в украинския първодивизионен клуб Севастопол. Официалната страница на клуба от украинската Висша лига съобщава, че процеса на търсене на нов треньор преминал доста бързо и отговорът е на лице.

"В списъка на възможните треньори на ФК Севастопол попаднаха имената на известни футболни специалисти, но ръковството не бързаше с крайното решение. Новият старши треньор на тима трябва да притежава всички качества, за да изгради съвременен, боеспособен отБор в най-кратки срокове. След като разгледа всички възможни кандидатури, ръководството на ФК Севастопол назначи за старши треньор Ангел Червенков.

Договорът с българския треньор е сключен за срок от 2,5 години или до края на сезон 2012/2013, се казва в официалното съобщение на клуба.

Роденият на 10-и юни 1964 година в ямболското градче Болярово бивш централен защитник идва в Украйна като треньорът, който направи Литекс за трети път шампион на страната през сезон 2009/2010. Отпадането на тима от европейските клубни турнири обаче стана причина той да бъде освободен от ловешкия клуб.

В кариерата му на футболист има две шампионски титли- по дна с ЦСКА и една с Етър, както и 298 мача и 40 гола в българската А група.

Треньорската му визитка съдържа периоди в Черно море (Варна), Миньор (Бобов дол), помощник-треньор на ЦСКА, литовските ФБК Каунас и Шилуте, Хартс (Шотландия) и Литекс (Ловеч).

Отборът на Севастопол заема предпоследното 15-о място в местната Висша лига с 14 точки след есенния полусезон. Новаците в украинския елит обаче изостават на четири точки от спасителното 14-о място, което в момента се заема от Иличевец (Мариупол). След тях е само Металург (Запорожие) с 10 точки.

Червенков е третият треньор на Севастопол от началото на първенството. Тимът стартира при най-добрите в Украйна със Сергей Шевченко, а от средата на септември до момента начело беше неговият помощник Андрей Грачьов.

Вашият коментар