Червенков треньор, а Коща с нов пост?

2010-11-01 11:51:00

Тази седмица Титан решава дали да даде шанс на Милен Радуканов да води отбора за постоянно

 

Въпреки че се справя отлично начело на ЦСКА, временният наставник Милен Радуканов може да отстъпи мястото си на нов, девети от началото на календарната година специалист. Близки до клуба съобщават, че кандидат номер 1 за поста старши треньор на тима е бившият помощник в Борисовата градина Ангел Червенков.

Специалистът е с отлична визитка, попълнена със силни резултати в Литва, Шотландия и у нас. Миналия сезон той стана шампион с Литекс, но беше освободен няколко кръга след началото на настоящия сезон и по-специално след провала на "оранжевите" в Европа.

Тази седмица Радуканов ще се среща с шефовете на отбора, които освен да се занимават с треньор, трябва да мислят и за ново ръководно тяло на клуба, за което обещаха преди две седмици. След отказа на Валентин Михов да стане президент, нещата сякаш поутихнаха и се затвърди поговорката "Всяко чудо за три дни".

Ако Милен остане начело, то като старши треньор ще е вписан Сашо Борисов, който единствен е с лиценз са води отбор от А група.

Самият Червенков пък коментира пред "7 дни спорт" ситуацията така:

"Има много спекулации, защото моментът е такъв. Всичко може да се случи".

В същото време става ясно, че е възможно Емил Костадинов да бъде върнат в клуба, но на друг пост. Досега той беше спортен директор, но беше уволнен заедно с македонския треньор Гьоре Йовановски. Коща може да заеме синекурната и доста неясна длъжност "координатор между скаутите и ръководството", което е нещо като директор на водопад.

Костадинов е недолюбван от феновете и така напрежението между тях и Титан ще се засили, но вероятната цел на собствениците е да оставят члена на Изпълкома на БФС близо до отбора, за да не го губят като връзка с висшия орган на футболната централа.

Вашият коментар