Черногорците: България е фаворит за второто място

2010-09-06 18:35:00

България е фаворит, това е нормално, защото е домакин, смята селекционерът на Черна гора Златко Кранчар

Националният отбор на Черна гора по футбол пристигна днес в София за утрешния си мач от 20.30 ч. срещу България от Европейските квалификации.

Черногорците, за които това е втора кампания, дойдоха в доста добро настроение след успеха с 1:0 над Уелс.

"За нас второто място не е приоритет, дори и да сме на 3-о, ще бъдем доволни. Нашата цел е да трупаме точки, да повишаваме нивото и коефицента на страната. България е добър отбор, който познаваме. Но сме дошли да се надиграваме и да търсим един резултат, който е добър за нас. Мисля, че имаме добри шансове, защото хубавият ни старт в кампията срещу отбора на Уелс ни помага. Но обективно българите като домакини имат предимство", каза треньорът Златко Кранчар, вече е излизал срещу България като национален селекционер на родната си Хърватия.

Относно поражението в предишния цикъл с 1:4 в София, селекционерът на Черна гора заяви: "Този резултат вероятно е в ума и в мислите на българите, но той е минало и ние ще се стремим към нещо доста по-добро. Вероятно тежка загуба като 0:4 от Англия ще мотивира допълнително българите, а освен това те си имат достатъчно класа, за да спечелят следващият мач след такова поражение. Не е приятно да паднеш така тежко и сега българските играчи ще се опитат да се извинят пред своите фенове в мача срещу нас".

"Логично е да си мислим, че сега Черна гора е по-добра от преди почти две години. Нормално е да търсим нещо по-добро, да изненадаме българите и да постигнем по-добър резултат. Отборът на Черна гора ще опита тревата на националния стадион днес от 20.30 ч. Най-успешният футболист в историята на малката балканска страна Деян Савичевич сега е президент на федерацията."

Ще бъде тежък мач за нас заради поражението ви с 0:4 от Англия. Ние също ще гоним трите точки. Взехме първата среща с Уелс, така че пристигаме с много по-добра атмосфера от вас.

За мене България е фаворит за второто място. Този отбор, както и Швейцария, са с предимство пред нас и Уелс. Ако победим, нещата могат да се променят. Но идваме да играем, ще видим какво ще стане, каза Савичевич

Вашият коментар