Черноморец даде старт на лагера в Поморие

2011-01-20 19:46:00

Муйтис Лис и Енис Хайри тренират на индивидуален план

От днес футболистите на Черноморец тренират в лагерни условия. За поредна година тимът от Бургас предпочете региона край морето в Гранд хотел Поморие за своя първи етап от подготовката. Петзвездният балнеохотел предлага всички условия за почивка и възстановяване на играчите, затова е предпочитано място за тренировки от много тимове не само от страната, но и от чужбина.

Тренировъчната база "Гнездо на акули" и терените край Сарафово ще приемат отбора в този първи етап от подготовката за новия сезон. Треньорския щаб е изключително удовлетворен от условията, които предоставя мекия климат край морето и отличното състояние съобразена с по-големите натоварвания, които играчите трябва да покриват в този етап от своята подготовка.

На лагера са планирани двуразови и триразови тренировки, които се изпълняват по специална методика. За да могат играчите да отпочиват и психически, тежките физически натоварвания се редуват с релаксиращи занимания и специфични фитнес комплекси, имащи за цел да ги разтоварят максимално след интензивния тренировъчен ден.

Ако времето се задържи така меко и без обилни  валежи заниманията ще се водят на Кампуса. При евентуално влошаване и застудяване, тренировките ще продължат на стадиона с изкуствена настилка в Поморие.

Двама от играчите Енис Хайри и Лис Мутис пропуснаха сутрешната тренировка на отбора. Те имат незначителни травми, които изискват индивидуална подготовка. И двамата се готвиха по специална програма във фитнеса на хотел Поморие. Енис Хайри е с болки в стъпалото, получени на тренировката вчера. Клубният лекар Христо Вълчев обаче смята, че още в следобедната тренировка, един от най-добрите защитници в родното първенство ще може да участва наравно със своите съотборници.

Малко по-сериозна е травмата на Лис. Той се оплаква от болка в подбедрицата, вследствие на завишените натоварвания. И неговият проблем обаче съвсем скоро ще бъде решен. Нападателят ще пропусне още ден от тренировките на своите съотборници, след което ще участва наравно с тях в тренировъчния процес.

Исландският младежки национал  Йозеф Йозефсон бързо се адаптира към новата обстановка и тренира с настроение. Младокът показва завидно старание в тренировките и вече започва да се чувства като част от екипа на "акулите".

Треньорът на вратарите в националния отбор Любомир Шейтанов, започна специализираната подготовка на тримата вратари в отбора за новия сезон. Досега Паскал Борел, Стоян Колев и Ник Дашев се подготвяха заедно със своите съотборници, но вече преминаха към специфичните вратарски упражнения.

На Кампуса след като участваха с отбора в  първоначалната загряваща тренировка, водена от кондиционния треньор Федерико Панонцини, четиримата се отделиха и проведоха едночасово занимание за гъвкавост, координация и различни упражнения за съобразителност и рефлекс.

По време на заниманието Шейтанов не пропусна да се пошегува с най-младия от тримата вратари Ник Дашев, като го подложи на канонада от удари, идващи от всички страни. В "упражнението" активно участваха и двамата останали вратари Борел и Колев, които се изявиха като асистенти на треньора. След упражнението Шейтанов поздрави младата надежда на вратарския пост на отбора за бързите му реакции и добрата ориентация, която демонстрира, въпреки екстремното натоварване в упражнението.

Вашият коментар