Черноморец започна годината с шампанско

2011-01-05 17:16:00

Бургаските "акули" все пак ще пътуват до Анталия, срещат швейцарци и норвежци в контроли

"Каквото и да се случва, Черноморец трябва да преследва големи цели. Най-хубавото е, че това се осъзнава не само от ръководството, а и от самите футболисти. Направеното в клуба кара играчите сами да си налагат високите цели", заяви Антон Велков на първата си пресконференция като старши треньор на бургаските "акули".

"Аз няма да си позволя да спра да мечтая и да не се стремя към най-голямото. Не можеш да тръгнеш за някъде, без да си поставяш най-високата цел. В Черноморец има основа, трябва само да се добавя. Направеното от Красимир Балъков не може да се изгуби. Моята задача е да направя отбора по-агресивен и по-резултатен. Като бележим повече голове, ще станем и по-атрактивни. Така и психиката на играчите ще се освободи, и хората по трибуните ще се радват повече", каза още Велков.

Новият старши треньор ще се стреми тимът му да има собствен стил и да кара противниците да се съобразяват с него.

Оптималната група за подготовка според Антон Велков е от 26 човека.

"Бройката отговаря на целите, които ще преследваме. Съставът ще е ясен към края на подготовката. Никой от клуба не е дал повод да се спрягат конкретни имена на напускащи и пристигащи футболисти. Всички играчи са с договори и не можем да обявяваме неща, които биха ги демотивирали. Към края на подготовката ще бъда по-конкретен относно състава”, заяви Велков. Той потвърди привличането от Поморие на Бранимир Костадинов, Венелин Филипов и Яни Пехливанов. От школата идва 17-годишният юношески национал Живко Петков.

В същото време стана ясно, че 37-годишен сърбин е единият от новите помощници в клуба Никола Попович е работил за последно в щаба на испанския Сеута. Визитката му включва стаж и в националните отбори на Кабо Верде и Сърбия и Черна гора (младежи), португалския Варзим, а у нас е работил във Вихрен.

В щаба остават треньорът на вратарите Любомир Шейтанов и отговорника за кондиционната подготовка Трендафил Терзийски.

"Всичко, което се пише за спортната политика на Черноморец през последните дни са спекулации. Няма нищо конкретно за нови и напускащи футболисти", заяви главният мениджър на бургаския клуб Душан Буковац.

На пресконференцията днес на стадион "Лазур" той увери журналистите, че своевременно ще получават информация за трансферите, но само когато станат факт. Буковац посочи още, че до седмица ще бъде назначен нов главен координатор на детско-юношеската школа на клуба. Досегашният  директор Пламен Михов беше освободен от поста преди няколко седмици

Новият старши треньор Антон Велков и футболистите отпиха от шампанско, което гръмна в съблекалнята на стадиона преди първата тренировка днес. На масата с чашите беше поставена и икона, която да носи късмет на тима. След ритуала Велков и помощниците му Попович, Терзийски и Шейтанов изведоха играчите на първо занимание. Групата направи първо крос, а после кондиционни упражнения на терена. В първата тренировка не участваха всички футболисти от есенния състав, но старши треньорът уточни, че отсъствието им е заради транспортни неуредици. 

Обявени бяха два от съперниците в контролите по време на лагера в Анталия. На 5 февруари "акулите" ще срещнат швейцарския Винтертур, а на 11 – норвежкия Бран. Планирани са още две проверки на 7 и 9 февруари, но противниците не са уточнени. Третите в есенното класиране на А група ще се подготвят в турския курорт от 2 до 14 февруари.

Черноморец ще тренира в Бургас до 20 януари. От тази дата започва първият зимен лагер в Поморие, който ще продължи до края на месеца. На 29 е насрочена първата контрола срещу Добруджа, а на 30-и съперник на тима ще бъде Светкавица. Двата спаринга ще се играят на изкуствения терен в Поморие. Последната контрола ще бъде на 19 февруари срещу Сливен.

Вашият коментар