Черноморец не прави ненужни рискове в селекцията

2010-07-02 18:28:02

Това заяви днес на първата си пресконференция преди новия сезон мениджърът Красимир Балъков.

 

„Разговаряхме с доста класни нападатели, но нивото на заплащане в България не е такова, че да можем да ги привлечем. В това число е и Марек Минтал. Във времето на криза не всичко е възможно. Не може да си надскочим сянката. На 99 процента сме готови със състава. Все пак не си затваряме вратата за две позиции – плеймейкър и голмайстор. Ако се появи нещо, което си заслужава, може да вземем състезатели на някоя от тези позиции, защото те правят разликата във футбола", аргументира се Балъков.

Младият американец на проби Александър Уърд няма да остане в отбора. Продължават пробите на бразилеца Жоан Салес, който обаче е получил болки в бедрения мускул. Решение за него ще се вземе най-късно до заминаването на лагера в Австрия на 14 юли. Ако той бъде привлечен, няма да има проблем с бройката на чужденците извън ЕС, защото с такъв статут е само аржентинецът Роберто Карбони, след като бразилецът Габриел Атц вече се е сдобил с португалски паспорт.

Балъков ще разполага за новия сезон с група от 26 футболисти, трима от които вратари. На Нилтон Кардосо и Венцислав Бонев е разрешено да си търсят нови отбори, но двамата имат договори с „Черноморец" и могат да бъдат ползвани при нужда.

„Подготовката ни е планирана така, че да влезем добре в първенството. 10 дни преди сбора на 28 юни футболистите започнаха подготовка по индивидуални програми и дойдоха в много добро състояние. Някои дори са свалили 1-1,5 кг от теглото си от края на миналия сезон. Сериозен спад в теглото има новото попълнение Дос Сантос. Той трябва да качи килограми и да достигне формата си, в която го познавам. Това е футболист, за когото се надявам, че ще ни радва много в бъдеще. Добре работят и тримата българи от новата ни селекция. Георги Андонов, Тодор Паланков и Пламен Крумов са качествени хора, професионалисти. За мен всъщност в отбора няма българи и чужденци. Не приемам спекулациите на тази тема. След време думата чужденец няма да съществува в Европа", заяви още Балъков.

Вашият коментар