Черноморец оскуба "орлетата"

2010-11-15 19:52:00

Малко куриозен гол на Адриан Фернансес – Гаруча донесе ценната победа с 1:0 на Черноморец над Пирин в мача между двата тима, с който беше затворен 14-я кръг от шампионата. Освен попадението в 39-та минута, "акулите" удариха и две греди, които ги лишиха от по-изразителен резултат.

Първият половин час двата отбора загубиха в хаотични и не съвсем ориентирани действия, гарнирани със слаб футбол. След това домакините от Черноморец се посъбудиха и се пренесоха в половината на гостите от Благоевград. Резултатът скоро бе налице и след две добри намеси на Благой Макенджиев в 36-та и 38-ма минута, той все пак капитулира шест минути преди почивката след удар на Муса Койта и добавка на Адриан Фернандес – 1:0 за "акулите".

Втората част започна както и първата – със слаба игра и без положения за гол. С напредване на времето "орлетата" се разиграха и в 67-та минута Паскал Борел трябваше да се намесва решително, за да спаси удар на Руслан Иванов по диагонал.

12 минути преди края Марсио Нуньо опита да изненада от над 35 метра от фаул Макенджиев, но ударът му намери напречната греда.

Греда беше ударена и във втората минута на даденото триминутно продължение и тя отново беше тази зад стража и капитан на Пирин Благой Макенджиев.

С победата си тази вечер и новите три точки Черноморец събра актив от 28, който им отрежда трето място във временното класиране в А група, на шест от лидера Литекс. "Акулите" имат впечатляваща защита, която е допуснала едва пет гола в 14 мача. Нападението обаче се представя по-скоро неудачно, след като е отбелязало едва 12 гола (по-силно само от пет отбора в лигата).

Пирин пък е с десет и само победата в директния мач със ливен не го е пратила в опасната зона на изпадащите от елита.

Вашият коментар