Черноморец под заплаха заради Петрол холдинг

2010-11-25 12:14:00

Войната на Събев – Ершов може да се отрази и на футболния отбор

Агенцията по вписванията със свое решение от 19 ноември е променила Съвета на директорите на "Петрол Холдинг" АД. Освободени са били Митко Събев, Орлин Тодоров и Стоян Кръстев, а на тяхно място са били назначени Иван Шестак, Йосиф Арутюнян и Иван Кутевски. Последният е бил назначен и за изпълнителен директор на компанията, а както е известно той е довереното лице на другия основен акционер в дружеството и съперник на Събев в момента – Денис Ершов.

Двамата основни акционери в "Петрол холдинг" – Митко Събев и Денис Ершов, влязоха в сериозен конфликт за пари и това кой да ръководи компанията и през последните няколко месеца водят ожесточена битка за надмощие, в това число и съдебна.

Според думите на Митко Събев сметките на компанията са блокирани, заради споровете. Събев е собственик на футболния клуб Черноморец-Бургас. Все още не се знае какво ще е бъдещето на отбора след последните събития.

От Черноморец все още няма официални новини дали ще има редукция на бюджета. В едно от последните си интервюта президентът на клуба заяви, че "акулите" вече не се борят само за място в евротурнирите, ами и за титла.

"Започнахме с цел класиране за европейските турнири, но след резултатите от тези 14 кръга мога да заявя, че на пролет ще се борим и за шампионската титла. Факт е, че след мачовете срещу нас никой не се оплака от съдийството и това е доказателство, че ние се борим за нашите футболни приоритети с чисти средства", заяви Събев.

Кръг преди края на есенния дял на "А" група Черноморец е трети с 28 точки, на 6 от лидера Литекс.

Вашият коментар