Черноморец прави кастинг за "бебета акули"

2010-11-09 10:05:00

 

Отговорната задача да селектира бъдещите звезди е поверена на Велиян Парушев

 

Продължава селекцията на "бебета акули" в академията на Черноморец, информираха от пресслужбата на клуба. Треньорът Велиян Парушев подбира децата, родени през 2000 и 2001 година.

От тези набори вече има ядро от 20-ина деца, които тренират от една година, но постоянно идват и нови, които се присъединяват към заниманията в движение. Парушев има отговорната мисия да преценява качествата им и да отсява най-доброто.

В още по-ранен етап е подборът на най-малките в школата от наборите 2002 и 2003 година. С тях се занимават най-опитният специалист в академията Петър Младенов и синът му Пламен. Хубаво впечатление прави, че макар и невръстни, момчетата идват на тренировка екипирани по образец. Някои от "бебетата – акули" дори излизат да ритат с кори под чорапите си, като професионални футболисти.

Децата, родени от 2000 до 2003 година все още не участват в организирани първенства. Това ще стане от догодина, когато селекцията на Парушев ще се включи в областното първенство за подготвителни групи. А Младенови ще продължат да тестват малчугани в търсене на оптималното качество.

Вашият коментар