Черно море удави Светкавица

2011-01-25 16:41:00

Моряците почнаха годината ударно – с 5:0 срещу участника в Източната Б група

Черно море разби с 5:0 Светкавица в първата си контролна среща от подготвителния период. Срещата се игра на Спортен комплекс "Черно море" под "Аспарухов мост" в града.

Головата серия за "моряците" откри Дончо Атанасов в 27-та минута. В рамките на 10 минути между 70-та и 80-та минута Черно море окончателно реши изходът от срещата. Последователно се разписаха Адемар Жуниор в 70-та минута, Румен Николов – на два пъти в 72-ра и 77-ма минута и Веселин Марчев в 80-та. Преди това на два пъти Румен Николов нацели и гредите на вратата на Светкавица.

Старши треньорът на Черно море Стефан Генов използва 21 футболисти в срещата. Срещата пропуснаха възстановяващите се от контузии Радослав Бачев, Мирослав Манолов, Михаил Лазаров, както и Мирослав Будинов – с проблеми в адуктора, Атанас Зехиров, който е болен, Илиян Капитанов и Танко Дяков.

Следващата проверка на варненци е предвидена за 28 януари срещу Несебър в Обзор.

 

"Дошлият на проби от Ком Миньор Росен Колев почти сигурно ще остане в Черно море. Като за първа проверка съм доволен, играчите се раздадоха максимум, независимо че заради тежкия терен спортно-технически играта не бе на ниво. Най-важното е, че завършихме срещата без контузии", коментира след мача старши треньорът Стефан Генов.

За Веселин Марчев и Атанас Зехиров ще се решава до края на седмицата. Според Генов чаканите от чужбина халф и нападател ще пристигнат в отбора преди заминаването за лагер в Турция в началото на февруари.

Вашият коментар