Чичо Гошо поема Лудогорец

Начало » Чичо Гошо поема Лудогорец

Георги ДерменджиевГеорги Дерменджиев е новият треньор на Лудогорец, твърди „Тема Спорт“. Той заменя на поста Ивайло Петев. Оставката на последния, която бе подадена след срамното 1:7 от Нордселанд в Лигата на конференциите, бе разписана след поредната грешна стъпка в шампионата, този път срещу Арда.

Назначението на Дерменджиев ще бъде обявено във вторник от ръководството на разградчани. 68-годишният треньор вече има 2 престоя при разградчани – 2014-2015 и 2015-2017 година. В тях пловдивчанинът спечели 3 титли – 2014/15, 2015/16 и 2016/17, както и една Суперкупа – 2014 г. Отделно от това успя на два пъти да вкара орлите в груповата фаза на Шампионската лига. След Лудогорец Дерменджиев работи в Ордабаси в Казахстан, Левски и националния отбор на България, който ръководи до декември 2020 година.

Опитният наставник ще трябва бързо да стабилизира играта на състава. Той е показал, че може да се справя в такива ситуации, защото намира начин да държи съблекалнята сплотена. Наред с това Дерменджиев има опит в евромачовете, което също е важно. Дебютът му ще бъде именно на континенталната сцена. В четвъртък орлите гостуват на Фенербахче в мач от груповата фаза на Лигата на конференциите.