Чичо Гошо се сети за Гълъбинов, може и да го викне

Начало » Чичо Гошо се сети за Гълъбинов, може и да го викне

Георги ДерменджиевСелекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев би отбой и заяви, че може и да повика нападателя на Специя Андрей Гълъбинов за предстоящите три двубоя – баража с Унгария (8 октомври) и срещите от Лигата на нациите с Финландия (11 октомври) и Уелс (14 октомври).

Таранът се развихри в Серия А, като вече има 3 гола на сметката си. Той не бе сред обявените от Дерменджиев 27 имена, които излязоха в сряда. Това породи доста коментари и полемики. Друг е въпросът дали сега Специя ще пусне нападателя, след като сроковете за повиквателните за играчи от чужбина изтекоха.

„Наблюдаваме широк спектър от играчи за националния отбор. Да, видях, че Андрей Гълъбинов успя да вкара два гола за Специя и няма как да не бъда щастлив от това. Новият сезон започва добре за него. Той може и да бъде повикан в националния отбор“, заяви Дерменджиев пред Novapress.

„Това е динамичен процес, всичко може да стане. Виждате, че и в момента в Арда има проблеми с коронавируса. Всичко е възможно. Вероятно може някой да отпадне от нашите сметки и да повикаме някой друг на неговото място“, добави селекционерът, без обаче конкретно да визира дали този „някой“ ще е Гълъбинов.

Той отговори и защо голмайсторът на Ботев Пд Атанас Илиев не бе сред повиканите.

„Винаги ще има въпросителни защо някой не е повикан, както и защо някой е повикан. Вие ми казвате за това момче Атанас Илиев. Чудесно, нека да вкарва голове. По принцип не може да повикаме някого само защото той е изиграл няколко добри мача. Следим голям брой състезатели. И тези, които играят добре и са постоянни, попадат в радара ни. Моята цел е да се опитам да сплотя максимално този национален отбор. Освен това момчетата трябва да се окуражават и да се подкрепят. Дори и резултатите да не са най-добрите, нека да има подкрепа. Не е нужен хейт, разберете. Трябва да поощряваме тези футболисти. Играем според възможностите си. Понякога се получава, понякога не се“, заяви Дерменджиев.

„Силно се надявам да изиграем добре мача срещу Унгария. Виждате и там как са нещата. Един футболист от калибъра на Балаш Джуджак, капитан на отбора, не е повикан. Няма място за сърдене. Напрежението е огромно, разберете. Отговорността – също. Аз гледам винаги да бъда оптимист и се надявам да изиграем добре срещите, които ни предстоят“, добави още специалистът.