Член на УС на Левски: Фалитът е съвсем близо

Начало » Член на УС на Левски: Фалитът е съвсем близо

Сектор А на стадион Георги АспаруховПредседателят на сдружение „Сини Сърца“ Илия Христов бе избран за член на Управителния съвет на футболен клуб Левски. Заедно с него влизат журналистът Ивайло Цветков-Нойзи, бившият политик Минко Герджиков, бившият финансов директор на Левски Константин Баждеков и настоящият изпълнителен директор Павел Колев.

„Първото нещо, което утре ще направим, е среща на управителния и наздорния съвет с част от организираните привържениците на Левски. Целта е всички да се обединим с идеята да подпомогнем финансово Левски, докато нещата се стабилизарат и се намери генерален спонсор. В никакъв случай привържениците не могат да бъдат основен спонсор“.

„Опитваме се, водят се разговори с различни фирми за подпомагане на Левски. В момента няма финансова помощ от никъде. Състоянието е такова, каквото е от последните дни, седмици и месеци. Може да има и други играчи, които ще напуснат. И това не е тайна за никого“.

„В исторически план не за пръв път Левски се опитва да гради и клуб и отбор почти от нулата. Това е най-тежкият момент в историята на Левски. В съблекалнята ще преобладават български момчета, момчета от нашата школа, които по-добре ще се приспособят към ситуацията. При чужденците ситуацията е различна, нагласата им е различна. За тях Левски е една част от техния професионален път“.

„Ние ще направим всичко, което е по-силите ни, за да спасим Левски. Не визирам себе си, а цялата левскарска общност Левски да не стигне до фалит. Може да се каже, че Левски е на крачка от обявяването в неплатежоспособност. Мисля, че ще се намери изход. С усилията, които всички полагаме, ще се опитаме да извадим клуба от най-тежката ситуация в неговата история“, каза Илия Христов пред БНР.