Човек на бТВ участвал в уредени мачове

2010-11-11 13:15:00

Футболистът, направил сензационни разкрития в ефира на бТВ преди няколко дни се оказа журналист от същата телевизия. На 3 ноември човек зад параван хвърли бомбата, че у нас действа стройна система за уговаряне на мачове на различни нива в родния футбол.

Оказа се, че "футболистът" всъщност е Петър Нанев – журналист от бТВ. Днес той бе разкрит в студиото на предаването "Тази сутрин" по настояване на БФС и Прокуратурата.

"До преди година и половина бях действащ футболист. Скрих лицето си, за да не навредя на мои приятели, които още играят. Аз не се страхувам и смятам, че съм направил най-доброто като журналист. Иначе съм играл предимно в Б група", дава своето обяснение бившият състезател на Чавдар Бяла Слатина, Шумен и Вихър Горубляне.

"Случвало се да се влезе в съблекалнята и да се казва – днес ще се помогне на този отбор, това се знае предварително, седмицата преди мача", добавя той.

По време на предаването на 3 ноeмври обаче не беше обявено, че футболистът е бивш. Пред водещите в сутрешния блок той говори общи приказки, които са известни на футболната общественост. Споменаха се митичните азиатски къщи за залгане, за които се знае че съществуват, но никой досега не е споменал едно конкретно име.

 

В бТВ обявиха като пример за нередовен мач този на ЦСКА с Локомотив Мездра преди няколко месеца. Тогава при 1:0 за домакините от Мездра, феновете на "червените" нахлуха на терена и прекратиха мача. Твърденията са, че срещата е била с големи залози за победа на ЦСКА и за да не бъдат изгубени, главните действаши лица са направили всичко възможно да я прекратят.

Преди десетина дни се проведе разговор в ефир и с букмейкър, който също обяви известни на широката публика неща. Според различни сайтове, въпросният специалист също не се занимава със залози, а е кадър на телевизията.

Днес Петър Нанев отново не каза нищо конкретно и се измъкна по интересен начин:

"Ако кажа конкретен отбор или име, ще ме осъдят за клевета".

 

"Никой няма да осъди човек, който казва истината. Да не се притеснява момчето", заяви изпълнителния директор на БФС Борислав Попов в разговор по телефона в ефир.

 

"Всичко казано дотук са общо приказки. Няма имена, няма дати. Не се казва нищо, което не се знае и за което не се е говорило и досега", допълни Попов.

Вашият коментар