Шампионатът свърши снощи

Начало » Шампионатът свърши снощи
съдия
Gulliver photos/Getty images

Коментар на Bgfootball.com
Има ли някой, който все още се съмнява кой ще е шампион на България и през този сезон? По абсолютно същия начин, в който актуалният взе поне шест-седем от деветте си титли, сега ще се случи и с десетата. Най-високо качество играчи, най-много финансов ресурс, най-добра клубна организация и… най-много съдийска подкрепа.

Да оставим настрана, че ЦСКА има своята вина, че не вкара пет гола на това подобие на силния Лудогорец, който помним. Във футбола обаче има съдии, които трябва да отсъждат според случващото се на терена. Нещо, което нашите отдавна не го правят, когато свирят мач на делиорманския гранд. За разлика от тези в Европа. И това се вижда много ясно вече почти всяка есен.

Георги Кабаков може и да се кичи със званието „най-добър съдия“ в България, но снощи имаше две дузпи в полза на ЦСКА, които трябваше да бъдат отсъдени. Това е върха на айсберга. Под него бяха някакви леки подпирания при нарушения, картони които трябваше да обяснят на „червените“, че „не може да правят такива неща“ и т.н.

Вижте, просто не става така. Всеки един анализ в медиите е просто редене на думи, написани по адрес не на футболната ситуация, а към феновете, на които се дава тон за коментар в социалните мрежи. Едно голямо и празно говорене. По-добрите отдавна обясниха аргументирано, че родният футбол ще има шанс само при честна игра и защо от много години вече тя не е такава.

Не са минали шест кръга у нас, а вече имаме една камара палави резултати, отново куп съдийски безобразия и отбори бацили, които си избират срещу кого да играят и срещу кого не.

Снощи шампионатът свърши. Най-добрият обаче няма да е шампион.