Швеция завърта интрига в група Е

Начало » Швеция завърта интрига в група Е
Исак Форсберг Швеция
Снимка: УЕФА

Швеция взе първа победа от 9 години на Европейско с 1:0 над Словакия на крайморския “Газпром арена“ в Санкт Петербург в група Е и с 4 точки има нелоши шансове за Топ 16.

Първото полувреме бе надлъгване без опасни ситуации пред вратите. След антракта Робин Олсен блокира удар на Куцка след статично положение, а Дубравка с ръка – на Августинсон. Шведите натиснаха със стрелби на Даниелсон и Исак.

21-годишният талант на Реал Сосиедад Александър на косъм не вкара гол-крсавец след слалом из словашката защита, а в 76-тата изведе Клайсон, съборен от вратаря за дузпа. Емил Форсберг наказа с прецизен удар. Той вкара 11-метров тук и на световното през 2018.

Исак създаде второ положение за Клайсон, но Хамсик блокира удара. Съдиите не свириха дузпа за докосване на топката до ръце на Ларсон и Лустиг, остана съмнение за нарушение

Междувременно Серхио Бускетс даде негативни Ковид-тестове и се включва в тима на Луис Енрике за двубоя на Испания с Полша утре на севилския “Ла Картуха“. Иберийците са трети с 1 точка, Словакия има 3.