Швиерчок продължава да сияе след Лудогорец

Начало » Швиерчок продължава да сияе след Лудогорец
Якуб Швиерчок
ludogorets.com

Якуб Швиерчок, чиято кариера бе в жесток застой, докато се подвизаваше с екипа на Лудогорец, продължава да сияе с играта си далеч от Разград и е пред следващото щастливо събитие в живота си.

Полският национал, който беше част от състава на „Дружина полска“ на Евро 2020, е попаднал в трансферните планове на Зенит. Очаква се скоро питерци да излязат с конкретна оферта към Пяст Гливице за правата на 28-годишния нападател.

Около „Кошмара на слабаците“ Клаудиу Кешерю Швиерчок така и не получи шанс да покаже качествата си в Разград и през миналия сезон игра под наем в родината си. С екипа на Пяст Гливице той наниза 15 гола в Екстракласата, а наскоро клубът активира опцията за откупуването му и плати на Лудогорец 1 млн. евро. Сега поляците ще вземат поне тройно повече, ако се стигне до сделка със Зенит.

Швиерчок е юноша на Краковия, като е играл още за Полония (Битом), Кайзерслаутерн, Завиша (Бидгошч), Гурник (Лечна), ГКС Тихи и Заглебие (Любин). На Евро 2020 той записа общо 29 минути в мача срещу Швеция, когато негов гол беше отменен.