Шегички в ЦСКА преди мача с Порто

2010-09-29 20:18:00

Респектирани сме от тях, те са най-техничният отбор след Барселона, смята Гьоре

След като взеха заплати в ЦСКА, настроението при "червените" се завърна. "С пълни джобове ще бъдем по-тежки на терена", заяви треньорът на "армейците" Гьоре Йовановски преди двубоя с Порто от турнира Лига Европа. Според наставника футболистите му трябва да си повярват и да излязат срещу именития си съперник като равен срещу равен.

"Трябва да излезем на терена, за да се надиграваме като равен с равен срещу Порто. Това естествено ще е много трудно, тъй като знаете за какъв тим става въпрос. Те разполагат с изключителен технически потенциал, бързина в атака и въобще страхотни изпълнители. Фактът, че имат 9 поредни победи говори сам по себе си за класата им", коментира специалистът.

"Според мен Порто е най-техничният отбор в Европа след Барселона. Аз обаче вярвам в моите футболисти. Сигурен съм, че те ще дадат всичко от себе си, готвим се за подвиг и може да стигнем до победата. Ако не оставим нито един милиметър свобода и нито една свободна секунда на съперника, може да постигнем нещо" добави Гьоре Йовановски.

Македонският наставник предположи, че адаптацията на ганайския халф на клуба Уилям Тиеро може да бъде ускорена, ако съотборниците му пускат повече чалга на неговия ipod. Специалистът не пропусна да се пошегува с журналистите, които го попитаха дали не е рисковано Тиеро да играе като титуляр срещу Порто, след като не се е адаптирал в отбора заради многобройните си контузии.

"Тиеро е много добър футболист и е вече от доста време в отбора. Не мисля, че има проблеми с адаптацията. Ако мислите, че има, може да му пуснем малко от тази българска музика, на която всички в отбора се радват. И без това той само седи с големите слушалки на ушите по цял ден", обяви Йовановски.

Вашият коментар