Шестима на проби във Видима

2011-01-11 07:42:00

Девет контроли по време на подготовката гласят в Севлиево

Отборът на Видима Раковски започна подготовка за пролетния полусезон с шестима играчи на проби и без нападателя Герасим Заков, който опитва да си уреди трансфер в чужбина.

С Раковски тренират вратарите Пламен Колев от Поморие и Ивайло Василев от Левски, който през есента игра в Чавдар Бяла Слатина. Двамата ще спорят с Димитър Пантев за титулярното място, освободено от трансферирания в Левски Пламен Илиев.

Двама са новите защитници – Георги Ангелов от Левски и Евгени Зюмбулев от Струмска слава Радомир. Да покажат, че могат да бележат голове, ще се опитат юношата на ЦСКА Любомир Величков, играл за последно в Своге, както и Атанас Иванов от Пирин Гоце Делчев.

Подготовка започнаха всички футболисти от разширения състав, без освободените още преди Нова година Анатоли Тодоров, Здравко Станков, Атанас Пашкулев, Владимир Пекин, Емил Стоев и Костадин Аджов. Не се включи в заниманията и Герасим Заков, който е на проби в чужбина.

В заниманията на първия отбор ще участват и юношите на клуба Митко Красимиров, Християн Кожухаров и Мирослав Бъчваров.

Първият етап от подготовката ще се води в домашна обстановка на базата на клуба в Севлиево и ще продължи до 30 януари. В това време ще се проведат две контролни срещи – с Любимец на 22 януари в Севлиево и с Етър на 26 януари във Велико Търново. От 31 януари отборът заминава на лагер в Благоевград, където ще изиграе три мача – на 2 февруари със Септември Симитли, на 5 февруари с Пирин и на 9 февруари с Малеш Микрево.

От 10 февруари до началото на пролетния дял на първенството Видима-Раковски ще се готви отново в Севлиево, като ще изиграе още три контролни срещи. На 12 февруари ще срещне Ботев Враца в Севлиево, а на 19 февруари е последната проверка, със Светкавица в Търговище. Има още една свободна дата – 16 февруари, като предстои да се уточни съперникът за планирания спаринг.

Вашият коментар