Ще се работи за промяна на манталитета на фена

2011-03-07 15:24:00

Полицията на дербито действала адекватно, предотвратила повече инциденти

"Трябва промяна на манталитета на българския фен. На мача между ЦСКА и Левски можеше да се стигне до нахлуване на публиката на футболния терен", каза след срещата между президента на БФС, министъра на спорта Свилен Нейков, кмета на София Йорданка Фандъкова и представители на полицията, министърът на вътрешните работи на Република България Цветан Цветанов.

Всички заедно днес обсъдиха мерките, които трябва да бъдат взети срещу футболните хулигани у нас.

"Полицията се намеси адекватно и най-лошото беше предотвратено. Ще вземем необходимите мерки за недопускането на трагични инциденти", добави Цветанов.

"В закона за футболното хулиганство трябва да настъпят промени", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Не може София да бъде заложник на няколкостотин футболни екстремисти, които създават неудобство на града. Необходими са законодателни промени", заяви Фандъкова.

Предвижда се въвеждането на средства, с които феновете да бъдат проверявани за употреба на алкохол и наркотици преди влизането на стадиона.

"Преди мачовете ще има организирани шествия само в района на стадиона, в радиус на 500 метра", каза още тя.

След дербито между Левски и ЦСКА на територията на София са нанесени инфраструктурни щети на стойност 5800 лева. Арестувани са общо 31 човека, като 24 от тях са запалянковци на ЦСКА. Един от тези 24 души е имал забрана да посещава всякакви спортни събития.

На останалите 23 човека са наложени парични глоби на стойност между 200 и 1000 лева. Арестуваните привърженици на
Левски са 7.

Вашият коментар