Ще успее ли Георги Дерменджиев да преобрази лъвовете?

Начало » Ще успее ли Георги Дерменджиев да преобрази лъвовете?

Георги ДерменджиевЗагубата на България от Англия с 0:6, както и расисткият скандал, разбуниха духовете в родния футбол и наложиха големи промени. Борислав Михайлов подаде оставка като шеф на Българския футболен съюз, а Красимир Балъков вече не е селекционер на първия ни тим. На негово място застана опитният Георги Дерменджиев.

Това назначение, както всяко друго, си има плюсове и минуси, и своите привърженици и противници.

Букмейкърите пък веднага започнаха с предложенията за залог кога ще бъде уволнен новият национален селекционер. Част от компаниите дадоха възможност на своите потребители да заложат на своите предвиждания, а в Нострабет са споделили оценки и мнения от играчите.

Безспорно Дерменджиев е опитен специалист, който може да успокоява ситуацията. Знае какво е да те назначат на пожар – така беше в Левски, така беше в Лудогорец. Привържениците му смятат, че той е точният човек, защото знае как да избистри главите на футболистите. Той е благ характер, тих и може да се спогоди с всеки.

Обаче тези, които смятат, че Дерменджиев не е правилният човек за България, са доста повече. И причините за това мнение също не са малко. С изключение на Лудогорец, където разполагаше с много класа, с нужните играчи и финанси, никъде другаде опитният наставник не се справи добре. Одисеята му в Казахстан приключи само за няколко дни, а на „Георги Аспарухов“ се задържа точно три месеца, като играта на тима определено не бе такава, каквато феновете искаха да видят.

Дерменджиев е име в родната треньорска професия, но много хора смятат, че методите му са остарели, а прекалено благият му характер води до неуважение и липса на респект от страна на футболистите. В бившият наставник на Лудогорец и Левски липсва жарта, която да запали искрата във футболистите на националния отбор. А в момента, след тежките загуби и представянето в последната една година, те се нуждаят точно от това – мотиватор, който да ги разпали и да извади максимума от тях.

Пред България и Дерменджиев предстоят двубои с Чехия и Парагвай. Първият е от европейските квалификации, а вторият е приятелски. Още в тях ще проличи има ли бъдеще този отбор със селекционер Георги Дерменджиев.