Юве привлече Красич

2010-08-21 17:58:00

Торинци ще платят 15 милиона евро на ЦСКА (Москва) за сръбския национал

Италианският гранд Ювентус официално оповести трансфера на Милош Красич от руския ЦСКА (Москва).

"Бианконерите" ще платят на "армейците" 15 милиона евро за сръбския национал, който през последната година непрекъснато прогресира.

Милош премина вчера успешно медицинските прегледи в клубната база на тима и подписа за четири години с торинци.

"Ювентус иска да обяви , че се разбра с ЦСКА (Москва) за трансфера на Милош Красич", гласи официалното изявление в клубния сайт на торинци.

"15-те милиона евро, които клубът трябва да плати на руснаците, ще бъдат разсрочени на три вноски от по 5 милиона евро. Първата ще бъде преведена на 25-и август, втората на 15-и юли 2011 година и третата на 15-и юли 2012 година", пише още в съобщението за трансфера на сърбина.

Иначе сагата около преминаването на Красич на "Олимпико" продължи цяло лято. Към него имаше сериозен интерес от страна на Манчестър Сити и Фенербахче, но в крайна сметка той избра да заиграе в Юве.

Самият футболист също изрази задоволството от трансфера си, признавайки, че е отхвърлил доста примамливи оферти, за да стане част от Юве.

"Щастлив съм, че подписах с Ювентус. За мен това е голяма чест и няма как да не се радвам", започна своята официална пресконференция при представянето си Красич.

"Имах непрекъснат контакт с клуба през последните два месеца и голямото ми желание бе да пристигна тук, в Торино. Преговорите не вървяха на моменти добре, но аз дори и за миг не съм си помислял, че трансферът ми може да се провали", добави сърбинът.

"Юве не бе единственият вариант за мен, имах предложение и от Фенербахче и Манчестър Сити, но когато научих, че торинци ме искат, реших да изчакам и да не избързвам", каза още той.

"Италианското Калчо е едно от най-добрите първенства в света, но това не ме притеснява, не се боя от конкуренцията. Аз просто искам да докажа, че от Ювентус са взели правилно решение, че са ме привлекли", завърши сръбският национал

 

Вашият коментар