Юнайтед удължава договора на Бербатов!

2010-11-01 13:30:00

Вдигат заплатата му от 80 000 на 100 000 лири седмично

 

Димитър Бербатов е последната звезда на Манчестър Юнайтед, която иска удължаване на договора си с клуба в резултат от трансферната сага с Уейн Руни. Bgfootball.com публикува разкритието на News of the world.

 

Българинът е един от ключовите играчи, чиито настоящи контракти изтичат през 2012 година, и иска до 2-годишно продължение при завишени условия.

 

Юнайтед вече се съгласи да проведе преговори с Патрис Евра и Джон О`Шей през миналата седмица и двамата, изглежда, са се съгласили да останат в клуба срещу по-изгодни заплати. На Евра ще бъдат предложени 100 000 лири на седмица, а на О`Шей – 80 000. Очаква се и разбирателство с Дарън Фречър.

 

Бербатов, който през януари става на 30 години, знае, че не би получил предложение за дългосрочно обвързване, когато настоящото споразумение изтече. Но се надява, че удължаване с поне една година ще бъде постигнато при 25-процентно увеличение на заплатата. Тоест от 80 хил. на 100 000 лири.

 

От Юнайтед не предлагат повече от едногодишно продължение на договорите на играчи над 30 г. и ще са доволни Бербо да навлезе в последната година от контракта си.

 

Доскоро се смяташе, че Бербатов може да бъде използван като разменна монета по сделка с бившия му тим Тотнъм, за да може на "Олд Трафорд" да акостира Гарет Бейл. Босът на "шпорите" Даниел Леви обаче обяви това за невъзможно заради спорните обстоятелства, при които Митко напусна тима му преди две години. Сега се твърди, че Карик може да бъде използван за сделката по привличането на Бейл и Майкъл ще е човекът, който ще се върне на "Уайт Харт Лейн".

Вашият коментар