Япония нокаутира Германия (видео)

Начало » Япония нокаутира Германия (видео)


Япония сътвори втората голяма изненада на световното по футбол като обърна с 2:1 Германия на Ханси Флик в група Е на стадиона в Халифа, така удари едно рамо на  Испания, които стартират с Коста Рика след малко.

“Мандшафтът“ контролираше играта на 80 %, на съперника оставаше да открадне и хукне на някоя контра. Маеда заби за азиатците след отнета от Гюндоган топка в седмата минута, но го томениха за засада.

Вратарят Шуичи Гонда събори Давид Раум за дузпа в 33-тата и Илкай Гюндоган откри. 32-годишният атакуващ халф на Манчестър Сити от турски произход нацели греда по-късно. VAR отмени гол на таланта Кай Хаверц, с когото колегите асоциираха малко, за лека засада точно преди антракта. Много повече немците подаваха на Мусиала, който впечатли с оригинален контрол, но се размина да вкара готино попадение.

Японският вратар изби три удаа на Гнабри в една атака, а корекциите на система и подсилки на треньора Морияцу дадоха мечтан резултат. Мануел Нойер спаси с ръка изравняване в 73-тата, в следващата обаче бе поразен от Доан. Голът хвърли в екстаз многобройните японски фенове на стадиона, някои обагрили лицата в националните бяло-червено и в оригинални костюми.

Изрусен до платинено бежово Такума Асано пребори с контрол Шлотенберг и донесе победата, бурно изпразнувана от смелия и физически отличен тим. Горецка и Зюле изпуснаха да донесат поне точка в 7-минутното продължение.