Ясен бомбардира с клишета на летището

Начало » Ясен бомбардира с клишета на летището

Ясен ПетровНационалният селекционер на България Ясен Петров говори пред медиите на летище „София“ след изиграните два контролни мача, в които бяха записани две поражения.

„Има и негативи, и позитиви. Влязохме неконцентрирано в първия двубой, особено първите 45 минути. Допускаме много елементарни грешки в защита, но позитивното е, че създаваме доста голови положения. Вкарваме от игра – особено срещу Хърватия имаше ситуации, които можехме да отиграем по-добре. Съдиите накланяха везните в определена посока и в двете срещи, но това не е извинение“, изстреля дежурните клишета националният селекционер.

„Полезни проверки се получиха, използвахме почти един и същ състав – с малки промени. Това е хубаво, защото горе-долу знаем на кое ядро можем да разчитаме. Играхме с един и същ състав през 3 дни. Хърватите влязоха по-свежи и въпреки всичко се получи полезна проверка. В защита има още много работа, но радостно е, че създаваме ситуации. Видяхме каква ще е атмосферата и условията за предстоящия Мондиал“.

Радвам се, че това, което направи Десподов, се случи по време на контролна среща. Имах разговор с него, той се извини на мен и целия отбор. Съжалява за това, което е сторил, но се подведе по емоциите. Изисквам много от футболистите. Когато дойдат резултатите, тогава тази психическа неуравновесеност няма да я има. За мен най-важен е колективът. Ние нямаме кой знае какви звезди, само Петко Христов, който играе в топ 5 първенство. Нашата сила трябва да бъде колективът и казах на момчетата, че това е ключът към успеха“, завърши Петров.