Ясен: Бъркаме в защита

2010-10-16 23:12:00

Необходимо е време, за да постигнем синхрон между двойката централни бранители

 

Наставникът на Левски Ясен Петров остана доволен след победата с 4:1 над Пирин, но все пак призна, че неговите играчи са показали слабости в защита. Старши треньорът все пак изрази радостта си от многото реализирани голове от страна на неговите играчи.

„Мисля, че почнахме двубоя доста пестеливо. Оставихме Пирин да играе, стояхме далеч от играчите им. Гостите показаха приятен футбол, с агресивни атакуващи състезатели. Успяхме да си направим мача труден в началото. След това вече контролирахме нещата, имахме много голови положения. Хубавото е, че вкарваме доста голове, което радва хората”, коментира Ясен Петров.

„Левски трябва да играе със самочувствие, но отборът трябва да бъде и агресивен. В началото не се получиха нещата. След това вкарахме голове, след третия-четвъртия, затворихме мача, и започнахме да мислим за представянето ни в четвъртък”, продължи той.

„Пак много бъркахме в защита. Имаме да отстраняваме слабости, необходимо е време, за да има пълен синхрон между двойката централни бранители. Знаем си грешки, но е нужно време. Дано в четвъртък да са по-концентрирани”, добави наставникът на Левски.

„Продължаваме да работим както върху хубавите неща – многото положения и голове, така и върху проблемите в защита”, сподели още той.

„За четвъртък – не знам в каква криза може да се намира отборът на Лил, при положение, че има възможност да се бори за върха във Франция. Ще си извадим поуките от мача с Лисабон за двубоя с Лил.”

„За Мариян Огнянов – играта на моменти не му вървеше днес, но той вкара хубав гол. Да играеш в Левски не е лесно, трябва да покаже психика. Убеден съм, че той има бъдеще в нашия отбор, особено ако продължи да работи така, както го прави и в момента”, каза още Ясен Петров.

Вашият коментар