Ясен Петров: Лек мач няма, предстои ни дерби

2010-07-29 22:59:00

Треньорът на Левски Ясен Петров бе доволен след равенството 1:1 като гост на Калмар (Швеция) в първи мач от Третия квалификационен кръг на Лига Европа.

"Получи се мъжки двубой, в който преобладаваха единоборствата. Съжалявам, че допуснахме изравнителен гол в края на мача и не успяхме да се приберем с победа в София", заяви веднага след последния съдийски сигнал наставникът на "сините" Ясен Петров. "Играхме на изключително тежък терен. Това не позволяваше да се играе футбол", добави специалистът.

“Не мога да коментирам ситуацията с отменения гол на Дембеле, тъй като не съм видял записа. Реваншът ще бъде толкова труден, колкото ние си го направим. Вкарахме на чужд терен, домакини сме в следващия мач. Няма леки двубои, той може да е лек, ако ние си го направим такъв. Не мисля за този мач, предстои ни дерби в неделя. Сега се насочваме към възстановяване на футболистите и след това да се представим по най-добрия начин срещу ЦСКА”, завърши Ясен Петров.

" Владеехме инициативата през първото полувреме, но през второто се дръпнахме назад. Затова получихме и нелеп гол, но като цяло сме по-стойностният отбор. Бавно се ориентирахме в ситуацията последните минути, защото Калмар промениха схемата си на игра след смените. Вярвам, че както в неделя, така и следващата седмица в четвъртък стадионът ще е пълен с левскари", заяви лидерът на отбора Христо Йовов.

"Добър турнирен резултат. Нормално е да не сме много доволни, предвид, че водихме до 80-ата мин. Съжаляваме че не победихме. Не си правим илюзии, че ще ни бъде леко в реванша. И преди това знаехме, че Калмар е добър отбор. Резултатът е в наша полза и се надявам да продължим", заяви спортният директор на Левски Георги Иванов

"Доволен съм от себераздаването и от разнообразната игра. Лично мое мнение и мнение на делегата бе, че голът на Дембеле бе редовен. Това обаче вече е история, мисля, че трябва да бъдем доволни от това, което показахме. Ще направим всичко възможно да се възстановим за мача с ЦСКА. Програмата си е програма, ние нищо не можем да направим", завърши Гонзо.

Вашият коментар