Ясен се чуди за защитата

2010-10-29 13:45:00

Мюлдер е трагичен, останалите бекове неопитни. Шанс за изцяло българска защита срещу "смърфовете"

 

Наставникът на Левски Ясен Петров определи групата за мача с Локомотив Пловдив. Срещата от 12-я кръг на А група е утре от 18:00 часа на ст. "Георги Аспарухов".

Както се и очакваше, холендецът Анди Слори отпадна от нея поради контузия, получена по време на мача с юношеския тим на Ботев 2002. В групата не са накзаните за инцидентите в Ловеч Веселин Минев, Дарко Тасевски и Владимир Гаджев.

Ден преди мача се предполага, че сънародникът на Слори Дъстли Мюлдер ще заеме заслуженото си място на пейката на резервите, след като в последните мачове е най-слаб в състава на "сините". Мюлдер започна обещаващо сезона, но в най-важните мачове се издъни. Така беше и в трите срещи от груповата фаза на Лига Европа, както и у нас. "Венец" на безобразната му игра беше мачът с Литекс, когато Дока Мадурейра го разнасяше накъдето си иска по левия фланг на "оранжевата" атака.

И все пак той може да се появи в игра, предвид обстоятелствата, че Ясен Петров има много проблеми със състава. Алтернатива на Мюлдер е Стефан Станчев. Мястото на Минев пък вероятно ще бъде заето от Калин Щърков.

Тасевски ще бъде заместен от Александър Александров – Кривия или Мариян Огнянов. На тях ще се разчита да запълнят празнината оставена от безценния македонец, който този сезон участва с асистенция в почти всеки гол на "машината Дембеле".

Тевия пък е резервен вариант за заместник на Гаджев. Капитанът ще бъде сменен от Христо Йовов, но младият африканец също чака шанса си.

 

"Всеки, който е в групата, има възможност да започне утре. А и трябва да го очаква. Разчитаме на всеки един играч в нашия отбор. Със сигурност няма да излезем без ляв бек. Наясно сме кой ще замести Минев. Имаме вариант. Да се надяваме, че в този си вид ще се справим. Веско е важен играч в нашата схема, но ще трябва да се оправяме без него", коментира на пресконференция днес Ясен Петров.

"За мен всеки мач начело на Левски е специален. Предстои поредния от важните мачове. Отборът на Локомотив разполага с добри футболисти и могат да се кажат хубави неща за него, но ние сме изключително концентрирани върху това как ще изглежда нашия отбор, защото имаме доста проблеми около окомплектоването на състава. Подхождаме с нужното уважение, но утре излизаме и играем само за победа", каза Петров

"Ясно е, че те ще се опитат да спрат Гара Дембеле, но Левски не е само един играч. В утрешния двубоя се надяваме на всеки един, който стъпи на терена, да даде максимума. Естествено, че Гара до този момент показва, че е труден за опазване. Да се надяваме, че и утре ще е така", завърши специалистът.

Групата на Левски: Божидар Митрев, Кирил Акалски; Дъстли Мулдер, Стефан Станчев, Иво Иванов, Йордан Милиев,  Калин Щърков; Майкъл Тевия, Сержиньо Грийн, Лъчезар Балтанов, Александър Александров, Христо Йовов, Мариян Огнянов, Даниел Младенов, Жоазиньо, Александър Киров, Исмаил Иса и Гара Дембеле.

Вашият коментар