Ясни четири отбора от В група за Купата

2010-10-03 17:14:00

Созопол и Димитровград спечелиха двете квоти от Югоизточна България за първия кръг на турнира за Купата на България, след като спечелиха предварителните кръгове в своите зони.

Отборът на Созопол преодоля противниците си в областите Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора. Димитровград пък стигна до тук след победа при дузпите с 6:5 над Ботев (Пловдив) като гост и 2:2 преди това в редовното време.

Созопол ще играе в Царево, а Димитровград, ще играе на своя стадион "Миньор" в Димитровград.

В Северозападна България местата за отборите на Спарта (Самоводене) и Янтра (Габрово). Самоводенци победиха в зоналния полуфинал Славимес (Ловеч) с 2:0, а в същото време Янтра (Габрово) елиминира на стадиона в Луковит отбора на Ботев (Козлодуй) с 2:1.

В Югозападна България на 6 октомври ще играят Рилски спортист (Самоков) и Оборище (Панагюрище). Победителят от този двубой ще срещне състава на Стрела (Доброславци). Другият отбор от този регион ще бъде определен от победителите в областите Благоевград, Перник и Кюстендил.

На Североизток тимът на Тополите (Варна) ще чака съперника си измежду отборите на Шабла и Септември (Тервел), които играят на 6 октомври. Победителят от този двубой и Тополите, който всъщност е Спартак (Варна), издържан от феновете, ще представя региона в основната схема.

По два отбора от всяка зона се класират за основната схема на турнира. В първия кръг се включват 24-те състава от двете Б групи, като оттам 16-те победителя отиват във втория кръг с 16-те отбора от А група.

Вашият коментар