Анчелоти поема Бразилия след година, Реал взима турчин

Начало » Анчелоти поема Бразилия след година, Реал взима турчин
Карло Анчелоти
Снимка: Даниел Касас

Карло Анчелоти поема националния отбор на Бразилия от юни 2024, година, съобщи официално шефът на федерацията им Едналдо Родригес. Дотогава петкратните световни шампиони ще бъдат водени от Фернандо Диниз, който остава начело и на Флуминензе.

Преди да изпълни мечтата си да води национална селекция, 64-годишният Анчелоти остава да работи като лидер на Реал Мадрид и опита да иювоюва 15-та тяхна и осма лична своя купа на Европа. Финалът на Шампионскат ае на 1 юни, а испанското първенство прикючва на 26 май. “Кариоките“ ще изведе за Копа Америка в САЩ (20 юни – 14 юли догодина) и на световното 2026.

Турски медии съобщават, че 18-годишният им национал Арда Гюлер се е разбрал с Реал Мадрид и ще стане играч на клуба. Мадридският гранд следял атакуващия халф от две години и ще плати 20 милиона евро на Фенербахче за правата му, надцаквайки финансово нестабилния Барселона и Милан.

Досегашният бразилски нападател на Ливърпул Роберто Фирмино ще рита в ставащата все по-атрактивна лига на Саудитска Арабия – Ал Ахли, преминава като свободен играч, заедно с вратаря Едуард Менди (екс на Челси). Кристиано Роналдо (Ал Наср) и Карим Бензема (Ал Итихад) ще са му съперници.