Атлетико посреща 2021 лидер в Испания

Начало » Атлетико посреща 2021 лидер в Испания
Луис Суарес
Снимка: ФК Атлетико Мадрид

Атлетико Мадрид надигра с 1:0 комшиите от столичното предградие Хетафе за утвърждаване с 35 точки на върха в Испанското първенство. “Рохибланкос“ направиха специален новогодишен дар за треньора си Диего Пабло Симеоне, водил мач номер 500 в деветия си сезон и остава без домашна загуба в лигата през сезона.

Луис Суарес донесе трите точки в 20-тата минута с прецизен удар с глава, намерен със статичен от Яник Карраско. Уругваецът изравни Жерар Морено на върха при голмайсторите с осем, изпусна да вкара още. Яник – бърз, борбен, техничен, отново бе неуморим лидер на “червенобялото“ нападение в партньорство с Йоренте, Льомар, Коке и Жоао Феликс.

Отборът на Хосе Бордалас, 14-ти в класирането и с четирима отсъстващи титуляри, почна да дава отпор към края на частта, да открадва и пробва контри. Домакинската защита внимаваше, а Облак парира най-чистото положение – удар с глава на Анхел.

Диего Симеоне заложи на Саул Нигйес като смяна на Шиме Вършалико да подсили пресирането за последния половин час. 28-годишният хърватин се бе завърнал след близо година контузии като десен защитник, вместо Трипиър, натирен от футбола до края на февруари за залози на черно тото в Англия. В края влезе и шефът на защитата Чема Хименес след месец лечение на мускулна контузия, сменяйки съотборника си в Уругвайския национал Суарес, опази опасност.

Резервата Анхел Корреа изуми всички като изпусна по детски да вкара след красив слалом към вратата на Хетафе. Стефан Савич натрупа пет картона и е аут от първия двубой за 2021 в неделя с Алавес.

“Страхотна 2020 бе, особено след завръщането от карантината, израснтахме като отбор. – каза капитан Коке, пробягал над 11 км в двубоя. – Не бяхме прецзни с топка днес, но и тези минимални победи сумират точки. Поздравления за толкова години работа за Мистер Симеоне, донесе стабилност на отбора и клуба с положителна динамика. Диего Коща го познавам поне от 11 години, страхотен тип, даде много на отбора и му желая всичко най-хубаво за в бъдеще!“