Байерн изхвърли Юнайтед от евротурнирите, Реал излиза с шест победи

Начало » Байерн изхвърли Юнайтед от евротурнирите, Реал излиза с шест победи
Джуд Белингам Реал
Снимка: Даниел Касас

95 минути не стигнаха на Манчестър Юнайтед да победи осигурил си предварително класиране за осминафиналите на Шампионската лига Байерн Мюнхен и с домашна загуба с 0:1 на “Олд Трафорд“ отпада от евротурнирите като четвърти в група А. “Червените дяволи“ на Тен Хаг събраха четири точици със само една победа и четворка поражения. Кингсли Коман ги матира тази вечер в 70-тата.

“Баварците“ влизат в Топ 16 като лидери и ще са поставени в жребия, заедно с Реал Мадрид, Манчестър Сити, Арсенал, Реал Сосиедад, Борусия Дортмунд. Копенхаген би Галатасарай с гол и изгонване на Лукас Лерагер, ще се бори в Лига Европа.

Реал Сосиедад направи нулево реми с Интер и празнува класиране напред като лидер с изравнени с италианците по 12 точки. Бенфика отива във втория комерсиален турнир след 3:1 над Залцбург.

14-кратният носител на “Ушатата“ Реал Мадрид обърна с 3:2 Унион в Берлин и отива на осминафиналите с шест пълни победи. Завърнал се след лечение Кепа изби два опасни на домакините на старта, оттам “кралете“ овладяха мача, но удари на Белингам и Хоселу бяха спрени. Джуд изнесе нов чуден мач. Точно преди антракта Лука Модрич би лошо дузпа за игра с ръка, вратарят Ронноу му я спаси с крака. 31-годишният датчанин хвърли кълбото с дълга балон-парабола към полето на Реал, изненада неподготвени капитан Начо Фернандес и Алаба, така Кевин Вьоланд матира с гол и взриви трибуните с берлинските фенове.

Хоселу Перес обърна с бърз дубъл след асистенции на Родриго и Модрич, Резервата Алекс Крал изравни в 85-тата с хитър шут след серия грешки в бялата защита при започнала от тъч атака в червено. Дани Себайос донесе шестата групова победа с прекрасен диагонал, заслужи топла прегръдка от треньора си Анчелоти при смяната с Нико Пас. Анчелоти стана рекордьор с най-много победи в Шампионската начело на Реал – 42.

Наполи затвърди второ място в групата и виза за Топ 16 с 2:0 над Брага на стадион “Диего Армандо Марадона“, португалците отиват в Лига Европа.