Барса набута петичка и на Антверп, Лева стигна 100 еврогола

Начало » Барса набута петичка и на Антверп, Лева стигна 100 еврогола

Левандовски БарсаМанчестър Сити обърна с 3:1 корав Цървена Звезда в първия мач от груповата фаза в новия сезон на Шампионската лига. Шампионите играха технично, с настроение, но беззъби атаки, които балканската защита и стражът  неутрализираха. Холанд не впечатли, удари греда. Точно преди излизане за антракта “звездачите“ нараниха на “Етихад“ чрез прекрасен прехвърлящ удар на Букари  изведен на контра от Мирко Иванич

Световният шампион с Аржентина Хулиан Алварес изравни на излизане с прекрасно двойно с Ерлинг.

Глазер блестя с отбивки час, но при много силен свободен от Алварес си боксира автогол в мрежата. Родри Ернандес разписа третия. Тимът на Пеп Гуардиола е втори в група G след Ред Бул Лайпциг, победил също с 3:1 Йънг Бойс в Берн, Швейцария.

Барселона помете с 5:0 Роял Антверп на градския стадион до хълма “Мунджуик“ в удобен старт в турнира. Тимът на Чави Ернандес зарадва с идеи, атаки, красив футбол и върна радостта у феновете си-кулета.

Дошлият под наем от Атлетико Мадрид Жоао Феликс заби “дубъл“ и подаде за втория на Левандовски. Полският стрелец закръгли на 100 головете си в Шампионската, стана третия стигнал котата след великите Кристиано Роналдо и Лионел Меси, които за сефте от 20 години не ритат в евторурнира.

“Жоао е много талантлив и качествен, работи добре и може да ни даде много.“ – потвърди Френки Де Йонг. 23-годишният португалски национал отново показа класата си и бе в основата на успеха на тима, набутал 10 гола за три дни (петица и на Бетис).

Порто са втори в група H след 3:1 над Шахтьор на Волкспаркщадион в Хамбург.

Фейенорд набиха с 2:0 Селтик (чиито двама играчи бяха изгонени за последния половин час) и оглави група Е пред Атлетико Мадрид, допуснал 1:1 с Лацио на олимпийския стадион в Рим.

Гостите се бориха добре, въпреки щестима важни отсъстващи и стигнаха до резултат, когато световният шампион с Аржентина Науел Молина асистира на 20-годишния Пабло Барриос за точен далечен удар в 29-тата.

Чиро Инмобиле изпусна да изравни второто два пъти, дори след детинска грешка на Ян Облак. Словенецът се реваншира с две страхотни спасявания в последните 20 минути на битката, когато момчетата на Маурицио Сари натискаха много.

29-годишният италиански вратар Иван Проведел (екс-съотборник на Андрей Гълъбинов и Петко Христов в Специя) стана герой на мача като извади с лице сигурен гол на Лино и шокира всички като изравни с глава в 95-тата при статичен от Луис Алберто. Диего Пабло Симеоне аплодира изпълнението.

Витцел, Барриос и Йоренте напуснаха стадион куцайки, което отваря проблем в конструкцията на играта на “рохибланкос“ за Мадридското дерби в неделя на “Метрополитано“. Коке, Льомар, Де Пол, Депай и Рейнилдо са контузени.

Пари Сен Жермен тръгна добре с домашно 2:0 над Борусия Дортмунд, голове на приятелите Килиан Мбапе и Ашраф Хакими. Нюкасл ги следва в група F след нулево реми с Милан.