Барса надви Реал, светкавици прекъсват Класикото в САЩ

Начало » Барса надви Реал, светкавици прекъсват Класикото в САЩ
Начо Модрич купа Лига на Испания
Снимка: Реал Мадрид

Барселона на новия треньор Ханси Флик надви с 2:1 европейския и испански шампион Реал Мадрид в лятна контрола в Ню Джърси, част от подготовката на отборите в САЩ за новия сезон.

Първото сезонно “Класико“ бе прекъснато от гръмотевична буря и светкавици в близост до стадион “МетЛайф“, заради които точно в 11:12 минута часовникът спря, съдията прати футболистите към съблекалните. 40 местни полицаи излязоха на тревата да контролират ситуацията, а спикърът подканваше 81 154 зрители да се скрият от небесната заплаха. Мачът бе започнал с ритъм, възстановеният от тежката контузия в коляно Тибо Куртоа бе парирал заплаха на Пау Виктор.

22-годишният каталунски нападател, купен за 3 милиона евро от четвъртия миналия сезон Жирона, при дебюта си за гранда набута дубъл на белгийския страж след прекъсването от час и половина. Първият, малко след подмяна на спукана топка, падна щом Милитао допусна дабъде надигран от Левандовски и асистира в 41-вата. След малко под дъжда Виктор кулминира успешно силната игра на младите “блауграна“, които немският спец Флик явно ще продължи смелостта на Чави Ернандес, да налага за титуляри.

В отсъсътвието на Белингам, Валверде, Мбапе, Родриго, турската надежда Арда Гюлер направи хубави неща в първото си “Класико“ като контруктор на бялата атака редом до “батко“ Модрич, успя да вкара гол от втора линия, след като овладя паднала от небето топка, но VAR го отмени с някакви ултра-прецизни линии. Борещият се за “Златна топка“ Винисиус Жуниор порита половин час без да успее да обърне. 19-годишната испанска резерва Нико Пас намали с глава в края след корнер от Арда, оправдавайки доверието на Карло Анчелоти.

Реал Мадрид има последна проверка с Челси в сряда, преди на 14 август да излезе срещу носителя на Лига Европа за Суперкупата на Европа във Варшава.