Барса се докопа до полуфинал за Кралската купа

Начало » Барса се докопа до полуфинал за Кралската купа
Патрик Щик Чехия
Снимка: ФК Барселона

Барселона се класира много трудно за полуфиналите на Кралската купа на Испания след крехка победа с 1:0 над Реал Сосиедад на Камп Ноу. Гостите играха почти час с десетима.

Тимът на Чави Ернандес търсеше гола с мотор Дембеле, съперникът не се даваше и в 30-тата Таке Кубо тресна греда с далечен снаряд.

Брайс Мендес отнесе ритник от Левандовски, фаулира поляка и сръга с лакът в лицето Педри, но щом в 38-мата влезе опасно с ботони в ходилото на Бускетс VAR не подмина и го изгони с червен. Дори с нарушеното равновесие, тимът на Иманол изработи още чисти голови шансове. Сорлот би аут, Тер Щеген блокира опасни на резервите Роберт Наваро и Оласагасти. Усман Дембеле донесе класирането с гол след пробив отляво в 52-рата минута.

“Много съм щастлив, и че спачелихма у дома. Знаехме, че ще е тежко, но пресирахме високо. – призна Роналд Араухо. – Оставайки с човек по-малко се затвориха отзад и не оставяха пространства. Усман направи супер мач, помага ни с голове и най-важното – взема правилни решения, което сякаш в началото не му се отдаваше.“

Ла Лига информира директорите на ФК Барселона, че заради лошото си финансово състояние (макар отказването на Пике съ сспестени заплати и преминаването на Мемфис Депай в Атлетико Мадрид), клубът не може да запише Пабло Гавирия-Гави и Араухо като свои футболисти, те остават регистрирани в Барса В. Новината означава и че зимни подсилки едва ли ще има.

Осасуна също стигна Топ 4, изхвърляйки Севиля с 2:1. Чими Авила-Командира вкара с красив удар след полузавъртане в 70-тата минута, Ен Несири изравни в 95-тата. Абде прати северняците напред с гол в продълженията.

Испания – Италия е вторият полуфинал на Лигата на Нациите на 15 юни, реши жребия на УЕФА. Домакините от Нидерландия, които отново ще води Роналд Куман, чакат Хърватия ден по-рано. Финалът е на 18-ти.