Белингам разписа тройка в Ла Лига

Начало » Белингам разписа тройка в Ла Лига
Джуд Белингам Флорентино Перес Реал М
Снимка: ФК Реал Мадрид

Реал Мадрид обърна с 3:1 като гост Алмерия за да поведе с втора победа във втори кръг на Испанското първенство, донесена отново от фамозното ново попълнение Джуд Белингам.

Тимът на Карло Анчелоти бе попарен още на старта от роден кадър – 21-годишния Серхио Аррибас, който бе звездата от школата на Реал Кастия (с треньор Раул Гонзалес) и е пратен на обиграване в Алмерия. Новият атакуващ халф на “белия балет“ Белингам се разписа и във втория мач в Ла Лига с близка стрелба в 19-тата минута, останаха съмнения за негова минизасада при паса.

Водени от устремен Винисиус, гостите натискаха на стадион “Пауър Хорс“, чийто терен бе като разорана нива, домакините се бореха в защита и търсеха свои шансове. Вратарят Луис Максимилиано спаси близък на Джуд след центриране от Карбахал.

Лунин плонжира да покрие шут на Рамазани край вратата си, по-късно му хвана и точен от задна ножица. Тони Крос матира с удар от втора линия секунди преди антракта в 50-тата минута, съдията Санчес Мартинес отмени гола, виждайки на тв-монитор асистента Карбахал да настъпва левия защитник Акиеме при борба за топка с приземяване, след като съперникът му влезе и промуши топка под крака, така Дани нямаше как да не го нарани. Рюдигер поиска обяснения от отдавна недолюбващия “кралете“ рефер, после не даде дузпа срещу Вини (съборен от Марк Пубил).

Крос изведе Белингам с прецизна дълбочинна асистенция в 60-тата и талантливият английски национал вкара с глава с гръб към вратата третия си гол за два мача. Родриго, който постоянно бе пазен от трима, на косъм не увеличи от малък ъгъл, както и Дани Карбахал след пас от резервата Лука Модрич. Вини мушна под сглобката гол-красавец в 73-тата, откри новата сметка в лигата. Чуамени и Валверде също направиха силен мач.

Шампионът Барселона посреща утре Кадис от 20,30 ч, Атлетико Мадрид гостува на Бетис.