БФС замаза поразията с Вечното дерби, на Герена недоволни

Начало » БФС замаза поразията с Вечното дерби, на Герена недоволни

Национален стадион Васил ЛевскиАпелативната комисия към Българския футболен съюз промени датата на дербито между Левски и ЦСКА. Вместо в средата на септември, мачът ще се играе на 19 октомври. За целта от Българския футболен съюз размениха два кръга, съответно 8-и и 12-и.

При така стеклите се обстоятелства, срещата ще се играе на стадион „Васил Левски“ при присъствието на феновете на двата отбора.

Поради ангажираност на съоръжението през септември и заради лековатото и неадекватно поведение на Централата, която не предвиди проблема, от БФС първоначално обявиха, че мачът трябва да се играе на стадион „Георги Аспарухов“ и без присъствието на гостуващи фенове. Решението не бе прието от ЦСКА и феновете му, както и от феновете на Левски, докато от синия клуб по-скоро се съгласиха със ситуацията.

Сега от „Герена“ съобщават, че се чувстват ощетени, тъй като ще имат няколко поредни гостувания.

„Дебело подчертаваме, че ПФК Левски няма нищо против да има публика на двата отбора на мачовете с ЦСКА-София, но не за сметка на утвърдения спортен календар.

Искаме да попитаме всички комисии и комисийки, членове и обществени съвети, Изпълком и всички останали в Бояна, след като за концерта на Андреа Бочели се знае от март, защо не се взеха мерки още на жребия? На никой ли не му хрумна, че ще има проблем с този мач и защо тогава не се потърси начин да се пренареди програмата“, пишат „сините“.