Електрохолд оборудва учебен кабинет по електротехника в ПГ „Проф. д–р Асен Златаров“, Видин

Начало » Електрохолд оборудва учебен кабинет по електротехника в ПГ „Проф. д–р Асен Златаров“, Видин

Електрохолд - кабинет по електротехникаЕлектрохолд оборудва кабинет по електротехника в Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в град Видин. В него учениците ще имат възможност на практика да изучават елементи от електроразпределителната мрежа и да трупат знания по специалността в мотивираща обстановка. Кабинетът беше официално открит на 10 октомври от Георги Миков, изпълнителен директор, и Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЕРМ Запад, част от групата Електрохолд.

„В момента енергетиката се развива изключително динамично и се нуждае все повече от специалисти с разнообразна професионална ориентация. Надяваме се чрез партньорството ни с професионалната гимназия да направим електротехниката интересна за повече младежи от града и областта. Всички те са добре дошли при нас, за да изграждаме заедно енергетиката на бъдещето“, каза Георги Миков.

Електрохолд - кабинет по електротехника„Много съм щастлива, че имаме партньор като Електрохолд. Благодарение на техния проект учениците ще могат, освен на теория, да изучават и на практика доста от елементите по електроразпределителната мрежа”, каза Насенка Димитрова, директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Инициативата на Електрохолд за оборудване на учебни кабинети по електротехника стартира през 2021 г. До момента са оборудвани два кабинета, съответно в училища в Перник и Дупница.

Партньорството между Електрохолд и Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в град Видин продължава повече от 11 години. От тази есен 10 ученици от Видин се включиха и в програмата за дуално обучение на Електрохолд.

Електрохолд развива дългосрочна стратегия за подкрепа и популяризиране на професионалното образование и изграждането на квалифицирани кадри за българската електроенергетика. Част от тази стратегия са отпусканите стипендии, стажантската програма, дуалното обучение, инициативата Седмица на възможностите, оборудването на кабини по електротехника  и специализираният сайт и бюлетин „Енергия за бъдещето“: https://energyforthefuture.electrohold.bg/.