Искат да спасят Лапорта от скандала Негрейра, Барса пада от украинци

Начало » Искат да спасят Лапорта от скандала Негрейра, Барса пада от украинци
Чави Ернандес Барса
Снимка: ФК Барселона

Испанската прокуратура поиска настоящият президент на ФК Барселона Жоан Лаопрта да бъде свален от отговорност по обвиненията за платени крупни суми като възможен подкуп на дългогодишния зам.шеф на съдиите на РФЕФ Енрикес Негрейра и така да го опази от наказание и сваляне от поста, огласи защитата му “Ел Мундо“..

61-годишният каталунски адвокат и неуспял политик е плащал договорени суми (от общо над 7 милиона евро от Барса за 18 години) в първия си мандат, съда държи на тези фалки. Чака се да се произнесе Аудиенсиа Насионал – Върховния Съд на Испания, Колегите му Сандро Росел и Жозеп Бартомеу продължават да са следствени за корупция и административни престъпления.

Шахтьор Донецк тръшна исторически испанския шампион и лидер в група H Барселона с 1:0 в Хамбург и им попречи да се класират предсрочно за осминафиналите на Шампионската лига. Украинците се изравниха с по 6 точки с Порто, който посрещат опашкаря Антверп след малко.

Тимът на Чави Ернандес владееше топката на 64%, но успя да отправи само един точрн удар към съперниковата врата за 97 минути мач. Украинците се бранеха много силно и изковаха успеха с гол на Данило Сикан в 40-тата минута.

18-годишният бразилски халф Неуертон да Силва вкара втори гол за Шахтьор в 88-мата, но VAR го отмени за засада – на протегната напред ръка.

Гиорги Гочоейшвили чукна крака на Жоао Феликс в края, но той още не бе влязъл в наказателното, за да претендира за дузпа и съдиите не поддадоха.

Борусия надигра за втори път слаб Нюкасл с 2:0 в Дортмунд с голове на Никлас Фулкруг и Юлиан Брандт, излизайки лидер със 7 т. в изравнената група F. Пари Сен Жермен (6 т) гостува на Милан, чийто 50-60 ултраси снощи помляха френски фенове по барове центъра на италианската модна столица.