Испания не вкара в Белград, Кристиано стигна 900 гола

Начало » Испания не вкара в Белград, Кристиано стигна 900 гола
Кристиано Роналдо Юве
Снимка: Даниел Касас/BGfootball.com

Испания започна защитата на титлата в Лигата на Нациите с нулево реми при нелеко гостуване на Сърбия на Мала “Маракана“ в група 4.

Иберийците, спечелили четвърта евротитла през юли, бяха без отказали се от национала капитани Алваро Мората и Начо Фернандес и отсъствието бе осезаемо – охлабени атака и защита, лежерно темпо. Дела Фуенте излезе с Микел Оярзабал напред, но след почивката оправдано го смени с Айосе Перес. Дани Олмо, Ламин и Нико влизаха трудно в организираната сръбска отбрана и не стигнаха до гол.

Учудващо, пак не бе викнат многофункционалния халф на Атлетико Мадрид Маркос Йоренте, въпреки силния си старт на сезона в Ла Лига. Райкович хвана статичен на Фабиан Руис и бе чистена добавка на Ямал 70-тата в най-силната атака.

Португалия надигра с 2:1 Хърватия в нова среща на бившите съотборници в еврокраля Реал Мадрид и също носители на Златна топка Кристиано Роналдо и Лука Модрич.

Диого Далот откри за “мореплавателите“, Крис разписа втория за гол номер 900 в блестящата кариера и нарани крака си в края при сблъсък със съперник. Това бе рекорден 131-ви гол за национала за “Ел Бичо – Звяра“ (213 мача).

Далот си вкара автогол при атака на Борна Соса.

Едер Милитао напусна лагера на Бразилия с травма – леко мускулно скъсване в десния крак и се брибира спешно за лечение в Мадрид. Менди, Чуамени и Дани Себайос също са контузени и отварят проблем за Карло Анчелоти.

Резултати от първи кръг на Лига на Нациите

Дивизия А

Група 1: Португалия 2:1 Хърватия, Шотландия 2:3 Полша

Група 4: Дания 2:0 Швейцария,

Дивизия С

Група 1: Естония 0:1 Словакия, Азърбайджан 1:3 Швеция

Група 3: Сев. Ирландия 2:0 Люксембург, Беларус 0:0 БЪЛГАРИЯ

Дивизия D

Група 1: Сан Марино 1:0 Лихтенщайн