Испания стигна скрития финал на Еврото – с Германия в петък

Начало » Испания стигна скрития финал на Еврото – с Германия в петък
Испания Шотландия
Снимка: РФЕФ

Испания обърна с 4:1 Грузия и стигна четвъртфинал на Европейското първенство срещу домакина Германия, мач който ще е достоен за златния медал с оглед показаново от 22-та отбора досега. Битката ще е в Щутгарт в петък от 19 ч. Тони Крос, който окача футболни обувки след турнира, и Антонио Рюдигер ще срещнат доскорошните съотборници от Реал Мадрид Дани Карбахал, Начо Фернандес, евентуално Хоселу Мата, играли са и срещу другите от тима на Луис дела Фуенте.

Мачът в Кьолн тръгна с автогол на френския защитник Льо Норманд в 18-тата минута при нескопосан опит да избие удар, след като Кварашкхелия контраатакува отляво, бе никой да му пречи, центрира за Какабадзе

Мамардашвили изби точни на Кукурея и Нико Уилямс, който веднага в 38-мата асистира на Родриго Ернандес да изравни с удар централно от линията на наказателното.

Фабиан Руис се разписа с глава в дъжда след почивката и изведе от своето поле в 76-тата Нико на пробив отляво да опъне грузинската мрежа. Ламин Ямал стана най-малкия асистент на еврофинали на 16 години и 353 дни, гол му бе отменен за лека засада, Мамардашвли му парира друг опасен.

Дани Олмо вкара четвъртия. Грузинците написаха футболна история с исторически достоен дебют на континентално първенство.

Много съм щастлив да стигнем четвъртфинали, получи се както искахме, ако така продължаваме може да направим големии неща. Имаме прекрасен и добре структуриран отбор, макар че ще е много тежко срещу Германия. – призна 22-годишният Нико Уилямс.