Комшии откраднаха точки от Реал

Начало » Комшии откраднаха точки от Реал
Модрич Реал М
Снимка Даниел Касас

Реал Мадрид остави две точки с 1:1 като гост на комшията Райо Вайекано, продължава да води първенството на Испания с 62 т., но дава шансове на преследвачите Жирона 56 т, довечера излиза срещу Атлетик Билбао), Барселона (54) и Атлетико Мадрид (51).

Хоселу Мата откри в третата минута, насочвайки с крак на спринт отлично центриране от Феде Валверде отдясно след бърза контра от Брахим Диас, откраднал топка при акция на домакините. Втори му бе отменен за излизане от терена на Лукас Васкес при атаката.

Съдиите след VAR дадоха дузпа за игра с ръка на Камавинга в 25-тата, възпитаникът на бялата школа Рауд де Томас вкара със силен удар към горна греда на Лунин и даде вяра на тима си за подем. Тимът на Иньиго Перес стана много по-борбен, оспорваше надъхано  всяка топка, феновете им от работническия квартал Вайекас деряха гърла да пресират 14-кратните шампиони на Европа. Битката бе здрава, нервна, без ясни положения. Публиката иначе протестираха с плакати срещу замисляно преместване на стадиона.

Анчелоти пусна Крос и Родриго да помагат на Модрич и Винисиус, който настояваше за ритъм и прецизност от съотборниците, накрая влезе и Арда Гюлер и остана на косъм от гол. Масивната защита на “светкавиците“ удържа точката.

“Ремито ще ни помогме да си вдигнем морала, персонално и на мен – отдавна не бях вкарвал. За нас е като победа, срещу така силен съперник. – призна Раул де Томас. – Идвахме от неуспешни игри и не на 100% желание, но днес се борихме здраво. Смяната на треньора ни се отрази положително.“

Нова мадридска дигитална медия “Релево“ пусна партенка, че Модрич бил недоволен от удълженият му за още година договор и малкото игрови минути. 38-годишният виртуоз от Задар най-вероятно си тръгва лятото, има оферти да избира дали да играе пак с Кристиано Роналдо в Ал-Насър, с Бензема в Ал-Хилал или до Меси, Бускетс и Суарес в Интер Маями на Бекъм.