Мбапе се отпуши с два за Реал в Ла Лига

Начало » Мбапе се отпуши с два за Реал в Ла Лига
Килиан Мбапе Реал Мадрид
Снимка: Даниел Касас

Реал Мадрид надигра с 2:0 Реал Бетис Баломпие на “Сантяго Бернабеу“ в четвърти кръг от Испанското първенство и излезе втори в класирането с 8 точки, 4 зад лидера Барселона след погрома със 7:0 над завърнал се в елита Валядолид снощи.

36-кратните шампиони влязоха с грешки и слаба асоциация в мача, бяха затруднени от прибран в защита и безкомпромисен тим на Мануел Пелегрини. Домакините създадоха положения за Килиан Мбапе, но той бъркаше от прибързаност. Винисиус се стараеше да пробива и търси френския нападател, Милитао атакува с глава, Родриго също с малко не вкара.

Малко след като Анчелоти освежи с Брахим и Фран Гарсия геният на Феде Валверде избухна с прекрасен пас с пета назад към вратата при пас на Родриго в 67-мата, Килиан изскочи зад гърба на защитата и откри голова сметка за Реал в Ла Лига. Другият заби от дузпа за събаряне на Вини. Два други 11-метрови бяха подминати – игра с ръка от защитник на Бетис и нарушение срещу Себайос. Португалският страж Руи Силва опази третия на последната резерва Ендрики.

Междувременно Мохамед Салах обяви, че напуска Ливърпул след сезона.