Модрич носи победа на Реал над Севиля на Рамос, сменят съдията в мача

Начало » Модрич носи победа на Реал над Севиля на Рамос, сменят съдията в мача
Модрич Хаверц Реал Мадрид Челси
Снимка: Даниел Касас

Реал Мадрид надигра с 1:0 Севиля в 26-ти кръг на Испанското първенство, затвърди лидерството с 65 точки, 8 аванс на Барса и 9 на Жирона, които чакат утре Райо Вайекано (22 ч). Атлетико Мадрид са четвърти след изненадващото реми 2:2 снощи с Алмерия.

Мачът бе паметен заради завъщането на “Сантяго Бернабеу“ на славния бивш капитан на Реал Мадрид Серхио Рамос, напуснал клуба през 2021 след 16 сезона вярна служба, незабравини мигове и две дузини трофеи (с 5 Шампионски лиги на Европа).

Първият четвърт час бе емоционален и наситен, както и се очакваше. 38-годишният Рамос, завръщащ се след близо четири години да рита на любимия стадион, поздрави бившите съотборници и прегърна братски Начо Фернандес след капитанската размяна на клубни флагчета. Бързоногите Брахим Диас и Винисус Жуниор го поизпотиха с пробиви от двете страни и дадоха да се разбере, че няма да му е лесно.

Агитката на “Бернабеу“ беше разпяла песни за слвания бивш капитан, когато прекрасно изведен Ен-Несири с малко не вкара. В ответната атака, приятелят на Серхио Лукас Васкес изненадващо изскочи зад гърба на защитата, атакува пространство и заби мощно топката в мрежата на Орхан Ниланд, взривавайки от кеф стадиона. VAR обаче извади кадър на мини-докосване на Начо по глезена на Ен-Несири някъде в домакинското поле, а главният рефер – неизвестният Диас де Мера Ескудерос поддаде и отмени гола.

Анчелоти се разправяше, стадона ревеше “Корумпирана Федерация“ и “Вън“ на съдиите, викаха безответно и при подминато нарушение срещу Брахим и несправедлив жълт за Тони Крос ядосан от симулация на съперник (Рамос успокои дългогодишния си немски колега).

Стрелби на Вини, Чуамени не поразиха целта, севилци се бяха окопирали яко в полето. Далечен снаряд на Феде Валверде (дотогава апатичен0 бе избит с полет от норвежкия страж точно преди антракта. Домакините вкараха още скорост и желание, Вини, Родриго и Феде търсеха гола. Битката бе спряна от контузия на мощно освирквания главен съдия Мера, който получи лекарска помощ, но се наложи да бъде сменен от четвъртия – Фернандес Буерго (29 год.)

Рамос спря опасно влизане на “братчето“ Лукас, изведен от Модрич и Брахим, преди 38-годишният хърватин (сменил Начо и с капитанска лента) да простреля Ниландцентрално от линията на наказателното с прецизен снаряд до гредата (мин. 84). Стадиона изригна с песни, съдиите не посмяха да отменят още един редовен гол.

Рамос поздрави тима си на терена, после и всички бивши съотборници. Модрич сам отиде да го прегърне, размениха си фланелките, разбира се. Двамата са големи приятели, Серхио му е гостувал в Хърватия няколко пъти със семейството.

Анчелоти: Рамос бе фантастичен капитан, нека се насладим на Модрич и Крос този сезон!