Нидерландия прати Румъния у дома

Начало » Нидерландия прати Румъния у дома
Мемфис Депай Холандия
Снимка: УЕФА

Нидерландия надигра с 3:0 Румъния за класиране на четвъртфиналите на Евро‘2024 на “Алианц арина“ в Мюнхен, зарадва десетки хиляди сънароници в оранжево подкрепящи тима с радост и настроение из немската земя. Румъния се прибира вкъщи след 24 години чакане да играе отново евро-елиминации.

Балканците тръгнаха смело напред, но постеленно Нидерландия на Куман почна да доминира с владеене на 70%, ритъм и доста акции. Логично в 20-тата падна гол на Коди Гакпо.  Мемфис, Дъмфрис, Де Врий, Симонс изпуснаха да увеличат.

Алекс, синът на Джика Хаджи, рано бе ударен с лакет в тила от Дъмфрис, продължи с бинтована глава и преди почивката създаде шанс пред съперниковата врата. Дензъл Дъмфрис се отърва без картон и при лошо блъскане на Васеле Могос, румънецът остана без въздух и напусна битката.

“Лалетата“ натиснаха за втори, ръмънците дружно се бранеха, вратарят им Мица също бе нащрек с хубави спасявания и успяха да излизат на контри. Многобройната румънска публика пееше за обрат, запали цветни димки. Гакпо успя да им опъне мрежата повторно в 63-тата, но VAR правилно забеляза, че от засада. Депай изпусна от пряк свободен, имаше 20 неуспешни стрелби.

Мелен прекърши надеждите на комшиите в 83-тата като завърши упорита атака на Депай по левия фланг с преборил четирима защитници асистент Гакпо, вкара втори на дълъг пробив в 94-тата.