Нидерландия – Турция е последният четвъртфинал

Начало » Нидерландия – Турция е последният четвъртфинал
Топка Германия 2024
снимка: pixabay.com

Турция нокаутира с 2:1 Австрия в Лайпциг и стигна четвъртфиналите на Европейското първенство, ще излезе срещу Нидерландия.

Комшиите на Винченцо Монтела дръпнаха с два идентични гола в първата и 59-та минути на двубоя като 26-годишният централен защитник Мерих Демирал бе намерен точно пред вратата на Патрик Пенц, за да опъне мрежата с потентни удари с глава. Първото центриране – на 19-годишната перла на Реал Мадрид Арда Гюлер счупи рекорда за най-бърз гол на еврофинали – 57 секунди, (турски е и този в групова фаза на световни квалификации) и бе четвърто подобрение само на това първенство.

Дори проливен дъжд от почивката нататък, не спря десетки хиляди турски фенове да се кефят и подкрепят на висок волтаж своите.

Австрийците се върнаха в мача с гол на Грегорич също след корнер в 66-тата, не им стигнаха сили за обрат.

Пенц изпревари Йълмъз за третия на два пъти в края на битката, третиудар Баръш прати над греда. Вратарят Мерт Гюнук полетя да извади много опасен на Баумгартнер в 95-тата. Така Турция си върна за обидното 1:6 от Австрия в контрола преди 3 месеца, а стадиона полудя от заслужена радост със знамена, песни, димки.

Четвъртфинали на Евро‘2024

Испания – Германия петък 19 ч

Португалия – Франция петък 22 ч

Англия – Швейцария събота 19 ч

Нидерландия – Турция събота 22 ч