Пореден цирк в родния футбол, сътворен от БФС

Начало » Пореден цирк в родния футбол, сътворен от БФС

БФС сградаСпортно-техническата комисия към Българския футболен съюз обяви крайното решение двубоят между Левски и ЦСКА от 8-ия кръг на Първа лига да се играе на 14 септември на стадион „Георги Аспарухов“ без допускане на гостуващата публика на „червените“.

„Соломоновското решение“ е ответната среща от шампионата между ЦСКА и Левски ще се проведе на домакинското съоръжение на „армейците“, като отново няма да има публика на гостуващия тим – съответно на „сините“.

Самото насрочване на мача за 14 септември е поредното малоумие на БФС. За тази дата се знае, че на Националния стадион има концерт, но не бяха предприети никакви стъпки досега.

По традиция от Централата се оправдаха с представени становища от БПФЛ, СДВР, Столична община, Нова Броудкастинг груп и Национална спортна база. Според тях изненадващо стадионът щял да бъде годен за ползване след 30 септември.

Решението разбира се не бе посрещнато с възторг от феновете и ръководството на ЦСКА, като и от НКП на Левски изразиха своето негодувание от това, че в следващия мач ще трябва те да са извън стадиона.

„Футболът е за феновете! Ние не желаем да бъдем сами на стадиона, нито да пропускаме мачове на любимия Левски! Решението двубоите да се играят без публика на гостуващия отбор – просто не е решение! Предложението на ръководството не е подкрепено от нас, а вероятно и от много други привърженици на Левски. С какво това ще помогне на футбола и на Левски? Избира се най-лесното, защото никой не иска да се напъне и да роди нещо смислено и в полза на публиката. Ние държим да бъдем на стадиона във всеки мач, срещу всеки съперник! Футболен двубой без противникова агитка е тъпо решение и ние категорично не го харесваме!“, написаха сините привърженици.