ПСЖ и Дортмунд на полуфинал в Европа, Барса и Атлетико са аут

Начало » ПСЖ и Дортмунд на полуфинал в Европа, Барса и Атлетико са аут
Килиан Мбапе ФР
Снимка: Даниел Касас

Пари Сен Жермен обърна с 4:1 Барселона като гост пред 50 309 зрители на олимпийския стадион под хълма “Монджуик“ и с общо 6:4 в елиминацията стигна полуфиналите в Шампионската лига. Там излизат срещу Борусия Дортмунд.

Двубоят тръгна успешно за каталунците със силна игра и ранен гол на Рафиня, трети в елиминацията. Кунде и Кубарси спираха успешно Мбапе и Дембеле. Араухо бе незаслужено изгонен в 30-тата с директен червен за неагресивно спиране пробив на Баркола на линията на наказателното. Чави вкара Иньиго Мартинес за Ламин Ямал, който играеше силно и можеше да донесе подем.

Левандовски и Фабиан Руис също отнесоха пресилени картони. Доскорошният нападател на Барса Дембеле смълча зрителите в 40-тата с гол. Витиня изравни елиминацията, а каталунският треньор Чави Ернандес бе пратен на трибуните, след като изрита рекламните пана на УЕФА и напсува цветисто рефера.

Кансело блъсна в гръб и крак Дембеле за дузпа, Мбапе порази Тер Щеген в 61-вата, а в 89-тата и с дубъл донесе класирането за Топ 4. Рафиня изпусна да изравни непокрит от малък ъгъл.

Атлетико Мадрид отпадна драматично с 2:4 (2:1) като гост на Борусия в динамичен и атрактивен двубой.

Испанският национал Алваро Мората порпусна да открие, оттам домакините доминираха с 60 % владеене и мощна преса с 10 удара към съперниковата врата, подкрепяни неистово от феновете на “Сигнал Идуна парк“. Юлиан Брандт, майсторски изведен от класния Хумелс, и Маатсен при атака на Забицер дадоха двойна преднина за четири минути. Ян Облак закъсня с реакция и в двете ситуации.

Симеоне подсили атаката с Рикелме, Бариос и Анхел Корреа, които натиснаха на преса. Веднага непокрит Марио Ермосо атакува с глава след корнер на Гризман и Матс Хумелс си вкара автогол в опит да чисти. Анхелито след пробив докосна греда, на косъм не вкара в 58-мата и принуди треньора си да легне неварващ на тревата. Световният шампион с Аржентина се реваншира в 65-тата като опъна мрежата на Кобел с два удара поред при атака с Гризман, след като и на Рикелме бе избит.

31-годишният център-нападател Никлас Фюлкрут матира с глава Облак при атака на Забицер и центриране от Брандт в 73-тата, след секунди и Марсел простреля неспасяемо по диагонал словенеца, давайки класирането. Публиката разтърси стадиона от подскоци и песни, Маатсен опази успеха срещу удар на Гризман в 102-рата.

“Поздравления за съперника, победиха ни. – призна Диего Симеоне. – Реагираха и заслужиха победата, бяха решаващи пред вратата ни. Ние се раздадохме на максимум, генерирахме много атаки в двата мача, но не ги вкарахме.“

Чави: Казах на съдията, че свири много зле